7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Risotto z włoszczyzną i papryką

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Tak, Ryfka ma rację, do risotto potrzebny jest ryż do risotto arborio, olej i podlewanie go gorącym bulionem lub wodą (ale gorąca, nie przerywa się wtedy procesu gotowania). Trzeba stać i pilnować, ok. 20 min. Nie mylić ryżu z warzywami z risotto.
izabeli 2014-12-26 04:12:26.506

Dobrze, będę pamiętać.
moni 2013-06-29 17:01:13.751

Z pewnością jest bardzo dobre, ale to nie risotto, tylko ryż z warzywami. Risotto koniecznie potrzebuje tłuszczu - oliwki lub masła, w zależności od rejonu Włoch. Warzywa przesmaża się na tłuszczu, żeby nabrały koloru, potem przesmaża się ryż (najlepiej risotto arborio, nie tylko dla smaku, ale dlatego, że jest do takiego przesmażania przystosowany), a dopiero na koniec zalewa się to płynem. U ciebie kolejność jest odwrotna.
ryfka 2013-06-25 21:14:33.328

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas