7718 przepisów wegetariańskich
w tym 4909 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Szyszki lub jeżyki z masłem orzechowym (vegan, bezglutenowe)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Szyszki wyszły bardzo dobre, tylko nad stroną wizualną, czyli lepkością, trzeba jeszcze popracować :) Jak widać na zdjęciu - nie jest źle, ale całość się nie lepiła, musiałam je zlepiać "na siłę". Poza tym jak wygooglałam obrazki dla "szyszki ryż", to jednak trochę inaczej wyglądają... Ziarenka ryżu są oblepione masą, dzięki której się do siebie lepią. U mnie są wciśnięte w masę czekoladową. Więc mogłoby być lepiej :)
Już wiem że masło orzechowe lepiej rozpuszczać razem z czekoladą - pierwsza partia, zanim trafiła do ryżu, przestała być płynna... Co jeszcze powinnam zmienić? Czy powodem mogła być za mała ilość cukru - 2 łyżki zamiast 1/3 szkl.? Kto może niech pomoże! ;)
patrycccja 2013-06-30 20:23:01.412

W mikrofali? Cóż, pewnie są tacy, którzy przygotowują w taki sposób jedzenie dla dzieci. Tylko raczej nie można go nazwać "zdrowym" .
~draba 2013-06-29 09:11:24.708

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas