7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Domowy budyń marchewkowo-pomarańczowy

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ooo no proszę, dobrze wiedzieć :) Dziękuję za uświadomienie! :D
Cimeriesi 2013-07-01 11:40:59.867

Cimeriesi - PRAWIE to samo. Mąka ziemniaczana to prawie sama skrobia, ale zawiera też "zanieczyszczenia" - białko, trochę tłuszczu i inne śladowe. W większości zastosowań wszystko jedno czego użyjesz, więc większość osób sądzi, że to to samo. Jednak przy gładkich konsystencjach (np. budyń, kisiel, sosy zagęszczane skrobią) w przypadku mąki ziemniaczanej da się wyczuć lekko pudrową konsystencję.
patrycccja 2013-06-29 10:03:51.649

A czym się różni mąka ziemniaczana od skrobi ziemniaczanej? Zawsze się nad tym zastanawiałam, bo wszędzie jest napisane, że to 2 takie same produkty.
Cimeriesi 2013-06-28 20:29:11.085

Jak ktoś nie lubi gotowanej marchewki to tego budyniu też nie polubi ;) Pozostałym ma szansę zasmakować :) Przy czym radziłabym dodać nieco odważniej cynamonu, a jeśli macie słodziutkie pomarańcze, to również trochę soku z cytryny - ja dodałam 5 łyżek soku z pomarańczy, ale ich aromat był praktycznie niewyczuwalny. Robiłam na mleku sojowym (wychodzi pięknie, wbrew komentarzowi na blogu, z którego pochodzi przepis) i dałam pełniejsze, ale nie czubate łyżki mąki ziemniaczanej (w wypadku skrobi dałabym ciut mniejsze, ale też nie płaskie).
patrycccja 2013-06-26 11:29:47.463

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas