7718 przepisów wegetariańskich
w tym 4909 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Iwo-na

Data ostatniego logowania: 2014-05-17 00:00:00.0
Napisz do użytkownika

Zdjęcia użytkownika [38]


Olej czosnkowy do kanapek

Empanada - czyli paragwajskie samosy

Sos do spaghetti ze świeżych pomidorów (bez gotowania)

Najnowsze przepisy użytkownika [42]


Najnowsze komentarze użytkownika [122]

Płaski chlebek z patelni (do zawijania) (wegańska)
O! Tylko z mąki żytniej - na pewno nie! Ewentualnie z małą częścią mąki żytniej, ale i tu nic nie mogę gwarantować, bo z tego co wiem żytnia nie lubi drożdży.
Iwo-na 2013-05-14 15:32:21.125

Śmietana słonecznikowa (wegańska & RAW)
Madeline - trudno powiedzieć, jak długo można tą śmietanę przechowywać, nie dłużej jak 2-3 dni i optycznie nie będzie ona wyglądała apetycznie, bo zmielone ziarna słonecznika ciemnieją.
Iwo-na 2013-05-10 16:27:24.119

Sopa paraguaya lub chipa guazu, czyli pikantne ciasta z mąki kukurydzianej lub z kukurydzy (lakto-ovo-wege)
Ja piekę zawsze na blaszce 24x34 cm.
Iwo-na 2013-05-10 16:24:55.057

Surowa musztarda (raw food, witariańska) (wegańska & RAW)
Musztardy wg tego przepisu nie da się jeść! Nie żeby składniki były nieodpowiednie. Chodzi tylko o te "24h" przegryzania się... Jeśli je pomnożymy przez dwa-trzy miesiące, wtedy wszystko będzie dobrze :-) Dopiero po takim czasie musztarda "łagodnieje" i jest jadalna!
Iwo-na 2013-04-21 20:14:14.274

Majonez z mleka sojowego (z ziemniakiem lub bez) (wegańska)
Dziękuję! :-)
Iwo-na 2013-03-12 15:44:22.537

Ulubione przepisy użytkownika [18]

"Bandgobhi alu sabji", czyli sabdżi z ziemniaków i kapusty (wegańska)
Cebularz (wegańska)
Dynia curry (wegańska)
Dynia puree z ryżem i czosnkiem (wegańska)
Jabłecznik z przecierem jabłkowym i bakaliami (wegańska)
Jesienne placki jarzynowe z sosem czosnkowym (wegańska)
Kotlety wegetariańskie z granulatu sojowego (wegańska)
Kuszari (wegańska)
Mleko sojowe bez soli i cukru (wegańska)
Paprykarz (pasta ryżowa z soczewicą) (wegańska)
Pizza Muhameda na puszystym cieście (wegańska)
Placki z ziemniaka i kiszonej kapusty (wegańska)
Puszyste ciasto z owocami (np. ze śliwkami) (wegańska)
Skordalia - grecki dip (pasta) ziemniaczano-czosnkowy (wegańska)
Smażone zielone pomidory (klasyczne, panierowane) (wegańska)
Sos do makaronu z selera naciowego, marchwi i pomidorów (wegańska)
Sos do spaghetti ze świeżych pomidorów (bez gotowania) (wegańska)
Wegański tort czekoladowy z wiśniami (wegańska)







 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas