7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kociabanda

Data ostatniego logowania: 2019-06-12 00:00:00.0
Napisz do użytkownika

Zdjęcia użytkownika [2]


Pikantne placuszki z cukini

Zdrowa przyprawa do kazdej potrawy :)

Najnowsze przepisy użytkownika [4]


Najnowsze komentarze użytkownika [33]

Zupa dahl z czerwonej soczewicy (wegańska)
Świetna modyfikacja: http://www.evenbetterfood.com/2016/10/18/zupa-z-dyni-i-soczewicy/
Podobny przepis, ale z użyciem dyni :)
Kociabanda 2016-11-08 00:27:47.446

Zupa dahl z czerwonej soczewicy (wegańska)
W przepisie nie ma soli. Robiłam już dahl z tego przepisu wielokrotnie i nigdy nie użyłam ani trochę, ale zastanawiam się czy to nie błąd? To nietypowe takie :) Zupa bez soli.
Kociabanda 2016-08-21 13:08:43.37

Minestrone - zupa jarzynowa, która daje dużo możliwości (wegańska)
No właśnie ze względu na dziecko na łatwiznę pójść nie mogę. Kostki itp odpadają (zapomniałam, że w ogóle istnieją). Niestety zabrałam się za robotę zanim przeczytałam Twój wpis i narobilam się jak głupia. Najpierw wywar , potem druga włoszczyzna i osobno dodatki :( Bałam się, że jak nie zrobię najpierw wywaru to wyjdzie woda z warzywami. Wyszło całkiem dobrze, ale klełam samą siebie, że mnie w ogóle podkusiło się tego tykać :D Następnym razem spróbuję połączyć gotowanie wywaru z sukcesywnym dorzucaniem dodatków, choć trochę się boję, że z moimi talentami albo coś rozgotuję, albo czegoś niedogotuję. Do następnego razu jednak daleko, bo przy tym pierwszym wylałam siódme poty i mam chwilowego wstręta do ambitnych przepisów ;) Dziękuję za podpowiedź :)
Kociabanda 2016-08-15 20:38:32.666

Minestrone - zupa jarzynowa, która daje dużo możliwości (wegańska)
Jako kobieta słabo udomowiona i sierota w kuchni (omleta nie potrafię zrobić nie patrząc w szczegółowy przepis) czytam ten przepis i ogarnąć nie mogę :(
Czy ja dobrze rozumiem, że mam najpierw ugotować z włoszczyzny wywar (np tak jak zaleca moja guru (połowę Twoich przepisów mam w stałym użyciu odkąd urodziło mi się dziecko niespodzianka i zmuszona zostałam do zapoznania się z kuchnią) patrycccja), a następnie z drugiej włoszczyzny gotować zupę? W trzecim i kolejnych garnakach zaś niektóre dodatki do niej??? Do wloszczyzny dokupilam kalafior i fasolkę szparagową. Siedzę, gapię się w przepis i nic z tego nie kumam :( Mam wrażenie, że może mi garów w kuchni zabraknąć na ugotowanie tej zupy ;) Pomocy!
Kociabanda 2016-08-08 12:36:33.273

Okonomiyaki - japońskie placki z kapustą i kiełkami (ovo-wege)
Poza kiełkami i kapustą dodałam pora. Wyszło super. Jakby nieliczyć trochę nietypowego dodatku, tzn kapusty, nie widzę różnicy między tym przepisem a naszym rodzimym omletem w wersji nie na słodko :) U mnie w domu rodzinnym najczęściej do ciasta dodawało się groszek, czerwoną paprykę i ser żółty lub rybę z puszki, ale faktycznie do omelta można wsadzić wszystko - nawet kapustę jak widać :) Sama bym na to nie wpadła, a wychodzi naprawdę ciekawie. Dziękuję :)
Kociabanda 2016-07-20 13:13:56.161

Ulubione przepisy użytkownika [2]

Racuchy z serka waniliowego (lakto-ovo-wege)
Szybkie placki meksykańskie - z fasolką czerwoną (wegańska)







 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas