7718 przepisów wegetariańskich
w tym 4909 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

takie_cudo

Data ostatniego logowania: 2012-01-22 00:00:00.0
Napisz do użytkownika

Zdjęcia użytkownika [7]


Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania!

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania!

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania!

Najnowsze przepisy użytkownika [1]

  • Zupa-krem brokułowa z żółtym serem
    autor: takie_cudo dieta: lakto-wege
    Czy Ty też nie lubisz, kiedy w kuchni coś się marnuje? Ta zupa-improwizacja została wymyślona ponieważ po gotowaniu granulatu sojowego został wywar, który ładnie pachniał. Jednak jeśli nie dysponujesz wywarem, możesz użyć zwykłego wywaru z warzyw.

Najnowsze komentarze użytkownika [13]

Warzywna patelnia (kalafior, cukinia, jabłko) (wegańska)
Może być. Polecam, zamiast cebuli dodać asafetidy.
takie_cudo 2011-04-12 23:17:46.088

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Zrobiłam ten chleb kilkakrotnie. Uzywalam roznej mąki, pszennej, pszennej razowej oraz mieszanek tych dwóch w różnych proporcjach. Do chleba dodawałam wielu urozmaiceń: czarnuszki, oliwek, słonecznika, sezamu, smażonej cebulki itd i zawsze chleb wyrastał. Komentarze pod przepisem napawały mnie lekiem, zwłaszcza przy pierwszych kilku próbach. Zawsze piekłam ten chleb z połowy składników, tylko pól litra wody, pół kilo mąki itd. Zawsze używam suszonych drożdzy - 3x 7g saszetki. Poza tym polecam postawić ciasto w NAPRAWDĘ ciepłym miejscu, żeby wyrosło oraz przypominam, że nie wolno otwierać piekarnika w trakcie pieczenia - tak najłatwiej o zakalec. Dodałam też zdjęcia na dowód, że ten chleb może się udać. Polecam.
takie_cudo 2011-01-15 22:06:31.002

Zupa-krem brokułowa z żółtym serem (lakto-wege)
zupa jest dla 8 osób jesli porcje nie będą duże
takie_cudo 2010-03-08 15:57:27.261

Feta w sosie pomidorowo-paprykowo-czosnkowym (lakto-wege)
Moja przyjaciółka była zachwycona!
takie_cudo 2010-02-05 01:04:34.939

Soczewica po pakistańsku - z ziemniakami, chili i imbirem (wegańska)
Aha, jeszcze chcialam dodac uwage, ktora przyszla mi do glowy po lekturze komentarzy:
jesli ktos uwaza, ze konsystencja jest zbyt papkowata, mozna wczesniej przestac gotowac soczewice (zeby byla powiedzmy al dente) i nie czekac tak dlugo z dodatniem ziemniakow. Dolaczam zdjecie dania w postaci niepapkowatej. Smakuje ekstra samo w sobie. Dodawanie kotlecikow itd moze niepotrzebnie odwrocic uwage od tego smaku :D
takie_cudo 2010-01-27 20:57:45.975

Ulubione przepisy użytkownika [1]

Warzywna patelnia (kalafior, cukinia, jabłko) (wegańska)







 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas