Niby banał, a jednak trzeba wiedzieć, jak się robi. Ja grzanki bardzo lubię, ale sama robiłam może raz. Teraz przyszła pora na naukę ;) Świetne do pomidorówki, zup-kremów i w ogóle wszystkich gęstych zup :)
Posypka idealnie nadaje się do... posypywania kanapek z różnymi pastami, białym serem, etc. Można ją dodać np. do jogurtu lub wcinać tę mieszankę zupełnie indywidualnie. Polecam! :)
Ten przepis powstał w 2007 roku, gdy przeszłam na wegetarianizm i mama kupiła mi na targu przeróżne pestki, nasiona i strączkowe. Większość z nich pierwszy raz widziałam na oczy, Puszki jeszcze nie znałam, więc nie wiedziałam w ogóle co i jak ;). Uprażyłam pestki, ugotowałam ciecierzycę i totalnie się w niej zakochałam :). Polecam, bo to połączenie jest naprawdę pyszne!
Porządny, prawdziwy cukier waniliowy to powinna być podstawa wypieków ;) Oto, jak własnoręcznie przygotować taki cukier :)
Alternatywa dla popularnej metody zasypywania lasek wanilii cukrem. Cukier przyrządzony wg tego przepisu będzie bardziej aromatyczny :)
Pyszne kosteczki marynowanego tofu, które nie wymagają obróbki termicznej. Wystarczy dorzucić je do mieszanki sałat, może jeszcze kilka oliwek albo pomidorek, oliwa i... cudo! ;)