Robiona u koleżanki, ciekawa alternatywa dla jedzenia kotletów sojowych z ketchupem:) Trochę inspiracji kuchnią meksykańską, ostre, ale bardzo smaczne!:) Dla odchudzających się - jedna tortilla to ok. 400 kcal.
Wrapy to dobry pomysł na imprezę, a także na lunch do pracy czy na wycieczkę. Smakuje i na zimno i na ciepło, choć w tym pierwszym wydaniu 'naleśnik' zwykle robi się dosyć suchy, ale wystarczy chwila w mikrofalówce lub podgrzanie na patelni z odrobiną wody, by to zmienić.
Ania D.: "Warto spróbować zrobić ten farsz, bo ma zaskakujący smak. Dla mojej rodziny to rewelacja! A wszystko się wzięło stąd, że zapomniałam o fasolce, która się w końcu przypaliła, a chciałam na obiad jakieś białko. Czasu było mało, więc padło na pestki dyni."
Uwielbiam! Pomysł na stworzenie wersji wegańskiej zrodził się w Niemczech (Niedersachsen, WOB) gdzie budki z Döner Kebab znajdują się na każdym niemalże rogu ulicy :-)