Podobnych przepisów na anglojęzycznych stronach jest sporo. To chyba najpopularniejszy czekoladowy deser z silken tofu i w pełni na to zasługuje - konsystencja jest tak kremowa, delikatna i gładka, a smak tak wspaniały, że trudno mu się oprzeć :) Ja za czekoladą nie szaleję, ale ten deser baaaardzo mi przypadł do gustu :)
Mus jest zresztą bardzo uniwersalny - może posłużyć również jako polewa czekoladowa, wypełnienie do ciasta, a także czekoladowe fondue (z owocami).
Babeczki są jednym z wielu sposobów na wykorzystanie truskawek w letnich wypiekach. Jednak świetnie smakują też w zimie, gdy mamy dostęp do mrożonych owoców - przywołują słoneczne wspomnienia i smaki lata :)
Z racji tego, że blok uwielbiałam przed byciem weganką, postanowiłam zweganizowac przepis mojej mamy. W dodatku na co dzień nie mam dostępu do margaryny roślinnej, wiec postanowiłam zrobić go na oleju. Efekt jest dla mnie zadowalający :) Zachęcam wszystkich, którzy lubią taki przysmak, do wypróbowania tego przepisu.