Napadła mnie dzisiaj jakaś dziwna ochota na czekoladę, a że nie miałam takiej w tabliczce, to postanowiłam skorzystać z kakao. Trochę mąki, trochę jogurtu i proszę jakie słodkie cudo!
Ania D.: "Z tego ciasta można też wycinać i piec wyśmienite ciasteczka. Rogaliki wymyśliłam kilka dni temu i uważam, że to jeden z moich lepszych pomysłów na słodkie pieczenie na zakwasie."
Pełnoziarniste, wegańskie donaty z dodatkiem puree z fasoli, za sprawą którego donaty są puszyste i wilgotne. Oblane kakaową polewą wykonaną z oleju kokosowego. Całości dopełnia duża dawka wiórków kokosowych.
Składniki podaję tak 'na oko' ;) Przepis mam 'w głowie', zmodyfikowany, żeby było wegańsko. Wiadomo, że można zmniejszać i zwiększać porcje. Z jednej szklanki mąki wychodzi mi jakieś 12 babeczek. Banalnie proste ;)
Jesienne muffiny z przyprawami korzennymi. Można je przygotować z gruszek świeżych lub takich ze słoika/puszki. Muffiny wychodzą wilgotne i bardzo słodkie.