Każdą potrawę da się zweganizować! Okazało się że wegańska wersja oponek smakuje tak samo dobrze jak tradycyjna. Z góry koniecznie lukier z aromatem rumowym. I wcale nie są skomplikowane (pracochłonne niestety tak)
Mmmmmmiam :)
Ciasto francuskie i kilka owoców - dokładnie tyle wystarczy, aby przygotować pyszny deser. W naszym przypadku było to drugie śniadanie, ale za to jakie!
Ania D.: "Rogaliki są bardzo atrakcyjne ze względu na niepowtarzalny, orzechowy smak nadzienia. [...] A pomysł to chyba połączenie laddu i różnych trufli, które się robi z podprażonej na patelni mąki. Lubię wymyślać różności, by wykorzystywać w kuchni do różnych potraw wszystko to, co mam, by nie było tylko tak, że np. ciecierzyca to tyko na słono."
Niesamowicie proste i szybkie w przygotowaniu – musimy mieć tylko do dyspozycji pulpę z sokowirówki. W naszej wersji wykorzystaliśmy pozostałości po soku z marchwi, jabłka oraz imbiru, ale równie dobrze można wykorzystać pulpę z innych soków.
Poznański przysmak pieczony z okazji 11 listopada, czyli dnia świętego Marcina, na który składa się ciasto półfrancuskie i nadzienie z białego maku, orzechów i bakalii. Przepis zweganizowany z sukcesem :)