puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
-
Pasta z ciecierzycy, soczewicy, sezamu i pora
Uwaga! Bardzo dobre :-) Najlepiej smakuje na chlebie razowym własnej roboty, pomidorem, sałatą i zieloną papryką.
-
Pasztet z okary i otrębów pszennych z pieczarkami i pestkami
Przy okazji produkcji mleka sojowego i tofu została mi dzika masa okary. Postanowiłam zamienić ją w improwizowany pasztet, który wyszedł bardzo smaczny.
-
Pasztet z żłółtego grochu
autor: xero
dieta: wegańska
Miały być z tego falafle, ale coś nie chciały się smażyć w jednej części ;)
-
Pieczarkowa wariacja na soczewicę - pasta lub farsz do naleśników
autor: ~Czesia
dieta: wegańska
Jest to mój własny przepis zainspirowany pragnieniem wyrwania się z kuchni tradycyjnej i mimo to opierający się na także niespisanych doświadczeniach ludzi, którzy kiedykolwiek i gdziekolwiek przygotowywali potrawę wolną od przymusu zabijania zwierząt.
-
Pyszny pasztet ze słonecznika i włoszczyzny
autor: Luca
dieta: wegańska
Jest naprawdę smaczny!
-
-
Wegański ser z migdałów pikantny RAW
autor: readeat
dieta: wegańska & RAW
Dla znudzonych pastami warzywnymi. Dla wielbicieli serków, serów i twarożków. Zdrowszy, bezmleczny, odżywczy i do tego w wersji RAW.
-
Wegański ser z migdałów pikantny RAW
autor: readeat
dieta: wegańska & RAW
Dla znudzonych pastami warzywnymi. Dla wielbicieli serków, serów i twarożków. Zdrowszy, bezmleczny, odżywczy i do tego w wersji RAW.
-
Burgery z brokuła, tofu i miso
Pyszne i odżywcze burgery. W sam raz do pełnoziarnistej buły! Z sosami i świeżymi warzywami. Burgery z brokuła, tofu i miso to świetne źródło białka (13 g / kotlet), wapnia (301 mg) i żelaza (8,3 mg).
-
Burgery z soczewicy, orzechów i curry
Aromatyczne burgery do kanapek. Bardzo proste i smaczne danie.
-
-
Dżem skandynawski: jabłka, gruszki & śliwki
Margot: "Nie wiem czemu taka nazwa, a dżem prosty i pyszny. To jeden z lepszych dżemów wg mojego zdania :D Inaczej smakuje taki letni, inaczej późno jesienny."
-
-
-
Konfitura jabłkowa
Smaczna konfitura z jabłek!
-
Masło kokosowe - doskonałe do wszystkiego
Polecam pyszne masełko kokosowe. Do wszechstronnego stosowania, najzdrowsze stosowane na zimno: do smarowania pieczywa, jako krem do tortów lub co Wam przyjdzie do głowy.
-
,,Masło" pomidorowe
Może służyć jako smarowidło, dodatek do innych potraw albo zgodnie z Waszą twórczą inwencją
-
Mus jabłkowo-ananasowy (z sokiem ananasowym)
autor: Kej
dieta: wegańska
Banalny, błyskawiczny w przygotowaniu mus owocowy. Idealny kiedy mamy ochotę na coś słodkiego i nie czujemy wewnętrznej potrzeby, żeby spędzić pół dnia w kuchni :)
-
Najprościejsza pasta w świecie - ze strączkowców i manny
Pasta ta doskonale nadaje się na wszelkiego typu wyprawy piesze i rowerowe (nie puszcza wody, więc chleb nie wymięka!). Pasta jest bardzo smaczna i pożywna, a jednocześnie dość lekkostrawna, co na wyprawach jest bardzo istotne (nie tracimy energii na trawienie).
-
-
Pasta do chleba z ciecierzycy
autor: Luna7
dieta: wegańska
Genialne w swej prostocie. Pastę należy smarować bezpośrednio na chlebie, nie wymaga użycia żadnego masła :) Przyprawy są ważne, nadają niesamowity aromat :) Jedna z moich ulubionych :)
-
-
-
Pasta warzywna wege-śmege
Pyszna pasta warzywna, idealna do kanapek, naleśników z pełnoziarnistej mąki i innych smakołyków, odpowiednia dla wegetarian i wegan, choć mięsożerca też nią nie pogardzi :-)
-
Pasta z awokado, tofu i migdałów
Można przechowywać w lodówce, ale krótko. Pamiętaj, że zawiera dużo tłuszczu - dlatego najlepsze dla wegańskich i wegetariańskich maluchów.
|