Przy okazji produkcji mleka sojowego i tofu została mi dzika masa okary. Postanowiłam zamienić ją w improwizowany pasztet, który wyszedł bardzo smaczny.
Jest to mój własny przepis zainspirowany pragnieniem wyrwania się z kuchni tradycyjnej i mimo to opierający się na także niespisanych doświadczeniach ludzi, którzy kiedykolwiek i gdziekolwiek przygotowywali potrawę wolną od przymusu zabijania zwierząt.
Pyszne i odżywcze burgery. W sam raz do pełnoziarnistej buły! Z sosami i świeżymi warzywami. Burgery z brokuła, tofu i miso to świetne źródło białka (13 g / kotlet), wapnia (301 mg) i żelaza (8,3 mg).
Margot: "Nie wiem czemu taka nazwa, a dżem prosty i pyszny. To jeden z lepszych dżemów wg mojego zdania :D Inaczej smakuje taki letni, inaczej późno jesienny."
Polecam pyszne masełko kokosowe. Do wszechstronnego stosowania, najzdrowsze stosowane na zimno: do smarowania pieczywa, jako krem do tortów lub co Wam przyjdzie do głowy.