Krycha: "W dzieciństwie, gdy miałam ochotę na coś dobrego i słodkiego, to robiłam omlet. Pamiętam ten przepis do dziś, chociaż bardzo rzadko go robię."
Chciałam przetestować płatki ryżowe, a chodziły za mną maliny. Wyszło o wiele lepsze niż się spodziewałam :) Fajna konsystencja przypominająca pudding. Owoce i słonecznik bardzo dobrze pasują do płatków.
Jedno z moich ulubionych śniadań :) Tak przygotowany popping jest świetny sam w sobie, ale można go też jeść z mlekiem sojowym albo deserami sojowymi. Jeżeli ktoś je mleko i jego przetwory, to polecam do jogurtu naturalnego.
Pierwszy dzień wiosny już za nami, ale w warzywniaku nadal przedwiośnie... oto co smacznego i wiosennego można wykombinować już teraz :) Kolorystyczna rewelacja, wspaniale się prezentuje w granatowej lub bordowej salaterce. To jeden z przepisów "hm, na co to ja mam ochotę..." ;)
Wymyślony naprędce przepis na podstawie ogólnych wiadomości o "amerykańskich naleśnikach/pancakesach", dostosowany do własnych możliwości. Świetne z syropem truskawkowym czy miodem.
Krymska, bo kombinowana podczas wakacji na Krymie z warzyw, których tam było pod dostatkiem. Bardzo prosta w przygotowaniu, chyba ciężko ją zepsuć. Pyszna!
Dostępne w handlu różnorodne "Muesli" mają bardzo mało wspólnego z pierwowzorem surówki owocowo-zbożowej opracowanej na początku naszego wieku przez doktora Bircher-Bannera. Poniżej zamieszczam przepis na oryginalne Muesli.
Miso jest sfermentowaną pastą fasolową, używaną często w kuchni japońskiej. Można ją kupić w sklepach z żywnością orientalną. Dla Japończyków jest to danie śniadaniowe.
O ile za jajecznicą nie przepadałam, to stałam się zagorzałą fanką tofucznicy :) Jest błyskawiczna w przygotowaniu i przepyszna! Już podstawowa wersja jest super, a z płatkami drożdżowymi to po prostu doskonałość. Coraz bardziej je lubię i cenię :)
Proste, szybkie i pyszne - genialne :D Jedyną "przyprawą" jest tu woda z ogórków kiszonych. Jest jednocześnie kwaśna, słona i aromatyczna - nic więcej nie trzeba :)