Pierwszy raz tak przygotowany bób jadłam w jednej z warszawskich restauracji. Zakochałam się w tym daniu :) Jeśli kupimy młody bób z delikatną skórką, to danie nie jest nawet pracochłonne.
Szybkie danie obiadowo-kolacyjne. Coś dla ogromnych wielbicieli/ek szpinaku ;] Świetnie smakuje obtoczone w sezamie oraz z dodatkiem świeżego szczypiorku.
To jest na serio pycha. Przepis wymyśliłam razem z moim chłopakiem Sierra, próbując nabrać dystansu do niezdrowej i tłustej amerykańskiej kuchni. Napiszcie co sądzicie!
Gotowych kotletów sojowych można użyć także do przygotowania pysznego gulaszu. Dla tych z Was, którzy lubią polską kuchnię.
Podany z ryżem i ogórkiem kiszonym smakuje wybornie:)
Konkretny smak musztardy nadaje tej potrawie wyrazu. Delikatny aromat duszonej cebuli wspaniale go uzupełnia. Zazwyczaj robię takie tofu z kaszą/ziemniakami i surówką.