puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
-
"Sushi" z cukinii
Bardzo proste i pyszne danie, idealne na imprezy :)
-
"Sushi" z cukinii
Bardzo proste i pyszne danie, idealne na imprezy :)
-
-
Szaszłyki z tofu (satay tofu)
Ciekawa azjatycka potrawa. Można ją podawać z ryżem i sosem.
-
Szaszłyki z tofu (satay tofu)
Ciekawa azjatycka potrawa. Można ją podawać z ryżem i sosem.
-
Szaszłyki z ziemniaków
Prosta, dobra na grilla.
-
Szpinak do kwadratu
Lekki obiad, jak się zjada kilogramy truskawek dziennie to nie ma miejsca na duże obiady, dlatego dziś bardziej przystawkowo, ale za to jak pysznie!
-
Talarki marchewkowe
Świetna przekąska, z pewnością zastąpi chipsy i frytki.
-
Taralli - słona przekąska z włoskiej Apulii
Świetne. Proste w przygotowaniu, w sam raz do pochrupania przy kieliszku wina. Na gościach zrobią z pewnością większe wrażenie niż kupne paluszki.
-
Tatar paryski czyli twarożkowy
autor: ~roslina
dieta: lakto-ovo-wege
-
Tofuciki z sosem miętowym
Szybki dodatek do obiadu, albo pomysł na przekąskę ;)
-
Tofu marynowane idealne do sałatki
Pyszne kosteczki marynowanego tofu, które nie wymagają obróbki termicznej. Wystarczy dorzucić je do mieszanki sałat, może jeszcze kilka oliwek albo pomidorek, oliwa i... cudo! ;)
-
Tofu marynowane idealne do sałatki
Pyszne kosteczki marynowanego tofu, które nie wymagają obróbki termicznej. Wystarczy dorzucić je do mieszanki sałat, może jeszcze kilka oliwek albo pomidorek, oliwa i... cudo! ;)
-
-
Tosty śniadaniowe
autor: Ireth
dieta: lakto-wege
Wypasione niedzielne śniadanie :)
-
Uniwersalna pikantna zalewa octowa do warzyw i kotletów sojowych (z pepperoni)
Zalewa ta świetnie pasuje zarówno do fasolki szparagowej, czosnku, ogórków, jak i smażonych wcześniej kotletów sojowych. Jest w niej mało octu, dlatego nie zdominuje on smaku przyrządzonych przetworów. Należy je zjeść w ciągu tygodnia.
-
Walentykowe buraczkowe "ravioli"
Buraki pokroiłam w bardzo cienki plasterki, a serduszka wycinałam wykrawaczką do ciastek. Za nadzienie posłużyło puree z pęczaku i pieczonej dyni doprawione pikantną sambar masalą. Do tego prosty sos jogurtowo-pietruszkowy z czosnkiem i efektowny obiad lub kolacja jak znalazł. Polecam! :)
-
Wegańska galaretka z truskawkami i porzeczką na bazie soku
Po dawnych nieudanych próbach z agarem, postanowiłam znów stawić mu czoła ;), korzystając z kończących się już (podobno) zbiorów truskawek, a jednocześnie odkrywając nowość - sok jabłkowo - rabarbarowy (uwaga, uwaga, wśród barwników zabrakło koszenili /naturalnego barwnika z wyciągu z owadów/, a pojawiła się czarna marchew).
Swoją drogą polecam, z lodem smakuje jak domowy kompot :) Zmierzając do sedna - owy sok stanowił bazę dla mojej galaretki z agaru.
-
-
Wegański omlet bezglutenowy
Pomysł na omlet powstał, gdy w sklepie z produktami indyjskimi kupiłam mąkę z fasoli mung (Moong). Służy ona do robienia indyjskich placków. My jemy to na słono, ale jeśli dodać cukier waniliowy i owoce, może zmienić się w potrawę na słodko.
-
Wegeburgery z grilla
Proste, smaczne i zaręczam, że znikają jako pierwsze :)
-
-
-
Zapiekanki z farszem porowo-pieczarkowym, cukinią i papryką
Sycący początek dnia dla tych, co mogą chwilkę poświęcić na przygotowanie, bądź ciepła kolacja:)
-
Zawijanki a la tortille
Właściwie to taka wariacja na temat tortilli w wersji "raw food", wymyślona na szybko na drugie śniadanko, ale może komuś się spodoba.
|