Z racji tego, że blok uwielbiałam przed byciem weganką, postanowiłam zweganizowac przepis mojej mamy. W dodatku na co dzień nie mam dostępu do margaryny roślinnej, wiec postanowiłam zrobić go na oleju. Efekt jest dla mnie zadowalający :) Zachęcam wszystkich, którzy lubią taki przysmak, do wypróbowania tego przepisu.
Często wzdychałem w sklepach przy małych, ale drogich, słoiczkach sera w oliwie. Aż kolega podarował mi własnoręcznie zrobiony ser. Po różnych próbach osiągnąłem efekt, który mnie bardzo zadowala - tak więc i ja Was zapraszam teraz do serowo-czosnkowej przygody:)
Idol z pl.rec.kuchnia: "Podobno takie smaczne cudo robi się na Węgrzech."
MauaM z pl.rec.kuchnia: "Nie wiem jak to się robi na Węgrzech, ale ja ostatnio zrobiłam paprykę dokładnie tak, jak się robi ogórki małosolne."
Niby nic, ale to fajny pomysł na cykorię. Przydaje się też wtedy, kiedy unikamy pieczywa ;) Mój niewegetariański tata robił je na niedzielne śniadania. Weganom proponuję użyć tofu zamiast twarogu.