Krycha: "W dzieciństwie, gdy miałam ochotę na coś dobrego i słodkiego, to robiłam omlet. Pamiętam ten przepis do dziś, chociaż bardzo rzadko go robię."
Posypka idealnie nadaje się do... posypywania kanapek z różnymi pastami, białym serem, etc. Można ją dodać np. do jogurtu lub wcinać tę mieszankę zupełnie indywidualnie. Polecam! :)
Awokado na ciepło - dość zaskakujący pomysł, który ktoś nam sprzedał, kiedy kupowaliśmy awokado. Sprawdza się! :) Nie smakuje dramatycznie inaczej niż surowe, ale jest trochę inne, jakby bardziej aromatyczne, bardzo fajne. Z takimi dodatkami - przepyszne!
Ela: "Paluszki, orzeszki i inne słone przekąski lubi prawie każdy i znikają nie wiadomo kiedy. Bardzo często mówi się jak negatywny wpływ mają na nasze zdrowie. Ale o prażonej ciecierzycy na pewno nikt tak nie powie, a przypomina orzeszki arachidowe:-). Pikantność można uregulować samemu, odradzam jedynie pominiecie oregano i słodkiej papryki, bo bez nich to już nie to samo."
Zazwyczaj kanapki z masłem orzechowym je się z dżemem. Banany to bardzo ciekawa alternatywa - w dodatku bardzo dobre rozwiązanie dla osób nie jedzących cukru. Dla słodkolubnych dodatkowo rodzynki :)
Zazwyczaj kanapki z masłem orzechowym je się z dżemem. Banany to bardzo ciekawa alternatywa - w dodatku bardzo dobre rozwiązanie dla osób nie jedzących cukru. Dla słodkolubnych dodatkowo rodzynki :)
Margot: "Pyszne wyszło, rzodkiewki zmieniają kolor. Nie wiem jak długo to postoi, ale u mnie tak do 3 dni (bo potem ich nie ma ;). Ja w ten sposób wykorzystuję trochę przerośnięte rzodkiewki z siostry działki lub trochę przeschnięte, czytać stare."
Pasta z bazylii jest dość droga, ale ze względu na dość mocny smak używamy jej mało. A jakie kanapki dzięki niej wychodzą! Mmmmmm, niebo w gębie. Zwłaszcza teraz, kiedy nie mogę się doczekać świeżych, aromatycznych pomidorów, są po prostu niezastąpione :)