Magdalena Bassett: "Gdy wystygną, są lekkie i kruche - zupełnie inne niż surowe włoskie orzechy. Można je jeść jako przysmak albo posypać chińskie jedzenie, najlepiej słodko-kwaśne, albo surówkę z marchwi z jabłkiem, albo dodać do sałatki owocowej."
Szybka przystawka do lekkich obiadów, w której zakochałam się w Hiszpanii. Jeśli mamy końcówkę papryki i nie wiemy do czego ją wykorzystać, to to jest idealny sposób.
Stałam dzisiaj w pracy i wzięła mnie ochota na pieczarki faszerowane, nie mając czasu na przeglądanie przepisów na Puszcze postanowiłam stworzyć coś sama... ;)
Przepis z jednego programu na kuchni tv, traktowany jako przekąska dla dzieci niejadków ;). Ponieważ kocham bakalie, musiałam wypróbować. Można stosować różne bakalie i orzechy - ja wybrałam bezpieczne dla mnie, gdyż jestem matką karmiącą :) Natomiast POLECAM koniecznie dodać wiórki kokosowe :)