Szybka przystawka do lekkich obiadów, w której zakochałam się w Hiszpanii. Jeśli mamy końcówkę papryki i nie wiemy do czego ją wykorzystać, to to jest idealny sposób.
Stałam dzisiaj w pracy i wzięła mnie ochota na pieczarki faszerowane, nie mając czasu na przeglądanie przepisów na Puszcze postanowiłam stworzyć coś sama... ;)
Te placki smakują wszystkim i są doskonałe nie tylko na obiad z ziemniakami i surówką, ale również na zimno do kanapki z chrzanem i różnymi wariacjami.
Przepis z jednego programu na kuchni tv, traktowany jako przekąska dla dzieci niejadków ;). Ponieważ kocham bakalie, musiałam wypróbować. Można stosować różne bakalie i orzechy - ja wybrałam bezpieczne dla mnie, gdyż jestem matką karmiącą :) Natomiast POLECAM koniecznie dodać wiórki kokosowe :)
Dania tradycyjne i bardzo powszechne w Paragwaju, jedzone jako dodatek do dania głównego lub jako małe "co nieco". Tradycyjnie pieczone w półokrągłych piecach zwanych "tatagua" nagrzewanych drewnem.