Danie bardzo proste i dość szybkie. Wymyśliłam je kiedy akurat nie miałam nic do jedzenia w domu, a trzeba było zrobić obiad. Takie coś z niczego. JEST PRZEPYSZNE!
Danie bardzo proste i dość szybkie. Wymyśliłam je kiedy akurat nie miałam nic do jedzenia w domu, a trzeba było zrobić obiad. Takie coś z niczego. JEST PRZEPYSZNE!
Dania tradycyjne i bardzo powszechne w Paragwaju, jedzone jako dodatek do dania głównego lub jako małe "co nieco". Tradycyjnie pieczone w półokrągłych piecach zwanych "tatagua" nagrzewanych drewnem.
Niemcy (Niedersachsen) jedzą ten sos ze schabowym i smażonymi ziemniakami. W wersji wege zjadaliśmy go po prostu z makaronem, ale pasuje do wielu dań. Dla fanów ketchupu.
Sosik zrobiony w warunkach "pustka w lodówce, nawet żarówkę zjedli". Pomimo skromnej listy składników zajadam się tym razem z chłopakiem, który - mimo pożerania gór mięsiwa - zachwyca się tym i nawet nie chce nic dodawać :)
Do tej pory zawsze robiłam sos z paczki i dodawałam swoje składniki. W końcu postanowiłam zacząć robić swój sos żeby nie faszerować się tą chemią.. Tym bardziej, że uwielbiam spaghetti i często je robię. Wynik? Nigdy więcej sosu z paczki!! :P