puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
- farsze i nadzienia na słono
- faszerowane warzywa, gołąbki
- gęste "zupy", gulasze, curry, duszone warzywa
- klopsy, pieczeń
- kluski, kopytka
- kotlety, pulpety, klopsiki
- krokiety, paszteciki, sajgonki
- naleśniki i inne wrapy (np. tortilla)
- pierogi, rożki
- pizza
- placki, racuchy
- sosy do makaronu/ ryżu/ kasz/ ziemniakow
- tarty, quiche, paj
- warzywa solo, jarzynki
- warzywa w cieście i panierowane
- warzywny mix
- zamiast kotleta
- zapiekanki, lasagne
- ziemniaki, puree, ryż, kasza
-
-
-
Gulasz sojowy po węgiersku z papryką
Jest to przepis z jakiejś strony, przerobiony na wege i nieco przeze mnie zmodyfikowany. Można jeść z kaszą, ziemniakami, ryżem lub wykorzystać jako sos do placków po węgiersku. Gulasz jest słodko-ostry, bardzo paprykowy i taki węgierski :)
-
Gulasz sojowy po węgiersku z papryką
Jest to przepis z jakiejś strony, przerobiony na wege i nieco przeze mnie zmodyfikowany. Można jeść z kaszą, ziemniakami, ryżem lub wykorzystać jako sos do placków po węgiersku. Gulasz jest słodko-ostry, bardzo paprykowy i taki węgierski :)
-
Gulasz z seitanem i warzywami
autor: asli2
dieta: wegańska
Gulasz można podawać z ryżem,ziemniakami, a nawet z chlebem jako przekąska.
-
Kalafior duszony z czosnkiem i natką
autor: pyska
dieta: wegańska
Kuchnia włoska. Często posypuję to parmezanem. Jem z makaronem.
-
-
Kasza jaglana z awokado i sałatką
autor: Nhia
dieta: wegańska
Zima strasznie się dłuży. Szukam wiosennych smaków, kolorów, lekkości. Polecam pyszne, odżywcze danie - doskonałe na niedzielny obiad :)
-
Kasza jaglana z awokado i sałatką
autor: Nhia
dieta: wegańska
Zima strasznie się dłuży. Szukam wiosennych smaków, kolorów, lekkości. Polecam pyszne, odżywcze danie - doskonałe na niedzielny obiad :)
-
Klopsiki z granulatu i soczewicy
autor: Avka
dieta: wegańska
Wegańskie klopsiki na bazie granulatu i soczewicy. To tak naprawdę danie, do którego możemy dodać wszystko, co nam zalega w lodówce (ziemniaki, ryż z poprzedniego dnia, nawet pozostałości po paście do kanapek, otwarty koncentrat pomidorowy czy zalegającą włoszczyznę).
-
-
-
-
-
Łazanki ze szpinakiem, orzechami włoskimi i sproszkowanym imbirem
Najlepszy szpinak, jaki zrobiłam w ostatnim czasie. Wystarczył mi na trzy obiady w dość skromnych porcjach.
-
-
Naleśniki pszenno-jaglane
autor: ~w.d.
dieta: wegańska
Ania D.: "Doskonale smakuje w naleśniku połączenie mąki pszennej i jaglanej, naleśniki są delikatniejsze niż z samej mąki pszennej, są też delikatnie słodkie. Możne jest robić ze słonym lub ze słodkim nadzieniem."
-
-
-
Papryka nadziewana mocno warzywowa i taka szaleńczo aromatyczna
autor: Rena
dieta: lakto-wege
Feeria smaków i aromatów, niezapomniane wrażenia wizualne. Takie danka sprawiają, iż na buziach wielkie uśmiechy się pojawiają, a atmosfera przy stole od razu cieplejsza i milsza się staje.
-
Pasta zielona kartoflanka z groszkiem i czosnkiem
Super sprawa na kanapki i farsze... Ja stosuję na kanapki, czyli z pieczywkiem.
-
Pesto z awokado i rukoli
autor: nasse
dieta: wegańska
Błyskawiczne i zdrowe. Dobre jako sos do spaghetti, dip do maczania warzyw i krakersów, pasta kanapkowa lub dodatek do burgerów.
-
-
-
|