Podobny przepis podałam na kaszę gryczaną. Teraz w ramach eksperymentu zrobiłam pęczak, który to po 10h zrobił się idealnie miękki, duży i smaczny. Tak więc to kolejna kasza, która nie wymaga gotowania :)
To danie powstało, kiedy mieszkałam z koleżanką, a w kuchni miałyśmy tylko ryż, rodzynki i przyprawę do potraw chińskich. Stało się ulubionym ryżem mej siostry :D Do tego szybkim i tanim.
Podawać jako danie obiadowe – pieczeń z surówką i ziemniakami lub duszonymi warzywami, również jako pieczeń na kanapki lub jako wyszukane i smaczne danie okolicznościowe.
Wegetariańska potrawa rodem z Afryki. Pomieszanie smaków słodkiego i pikantnego. Smakuje niesamowicie i raz spróbowana będzie często wracać na wasze stoły.
Pomysł na szybki aromatyczny obiad lub romantyczną kolację. Sos jest delikatny, ale danie jest dość sycące. Kolejna zaleta to to, że nie wymaga dużej ilości składników.