Krumpirusza jest popularnym "fast foodem" w Bośni i Hercegowinie. Ratowała mi życie, kiedy na horyzoncie nie było niczego w wersji wegańskiej. Tak sobie wyobraziłam jej wykonanie i smakuje prawie identycznie.
Krumpirusza jest popularnym "fast foodem" w Bośni i Hercegowinie. Ratowała mi życie, kiedy na horyzoncie nie było niczego w wersji wegańskiej. Tak sobie wyobraziłam jej wykonanie i smakuje prawie identycznie.
Prosty, ale jakże przyjemny kuskus w klasycznym połączeniu z cukinią i papryką, uzupełniony sezamem jest jeszcze lepszy. Dodatek tofu czyni potrawę pełnowartościowym obiadem. Najlepszy tuż po przygotowaniu. Błyskawiczne, lekkie jedzenie. Nie podaję ilości składników, bo sama robiłam przepis orientacyjnie, ile osób, tyle składników.
Jeśli będziecie się tak ożywiać, na pewno dożyjecie setki ciesząc się równocześnie lekkością i wyjątkowym smakiem. To danie jest godne nawet najbardziej uroczystej okazji, a jednocześnie jest wyjątkowo łatwe w przygotowaniu.