puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
- farsze i nadzienia na słono
- faszerowane warzywa, gołąbki
- gęste "zupy", gulasze, curry, duszone warzywa
- klopsy, pieczeń
- kluski, kopytka
- kotlety, pulpety, klopsiki
- krokiety, paszteciki, sajgonki
- naleśniki i inne wrapy (np. tortilla)
- pierogi, rożki
- pizza
- placki, racuchy
- sosy do makaronu/ ryżu/ kasz/ ziemniakow
- tarty, quiche, paj
- warzywa solo, jarzynki
- warzywa w cieście i panierowane
- warzywny mix
- zamiast kotleta
- zapiekanki, lasagne
- ziemniaki, puree, ryż, kasza
-
Pieczony bakłażan z kiełkami
autor: Ula
dieta: wegańska
Przepis zainspirowany wariacją Natalii Przybysz na temat bakłażana. Łatwy i pyszniutki.
-
Pieczony pasternak
"Figa z makiem z pasternakiem" - w końcu wiem, co to ten przysłowiowy pasternak.
-
Piegowate kluski makowe z sosem orzechowym na słono
autor: ~Kuna
dieta: wegańska
Wegetarinka: "Lubię kluski, lubię mak, ale niekoniecznie połączone słodkimi smakami. Kluski można zrobić z sezamem, siemieniem lnianym, zblendowanymi orzechami lub posiekanymi ziołami i podać niekoniecznie w takiej formie, ale np. z sosami warzywnymi, choć ta jest smaczna i z pewnością zaspokoi apetyt tych, którzy lubią smaki orzechowe i chrupiący pod zębami mak :)"
-
-
Piekielnie pikantne "risotto" z papryką i kukurydzą
autor: elut
dieta: wegańska
Dla kochających ostre potrawy, choć nie tylko:)
-
Pierogi drożdżowe czosnkowe (z twarogiem i śmietanowo-czosnkowym dressingiem)
Przepis na coś, co każdemu posmakuje pod warunkiem, że lubi czosnek :) Przepis jest mojego autorstwa.
-
-
Pierogi mocno leśne z kaszą gryczaną i grzybami
Wegańskie pierogi z kaszą gryczaną, grzybami, pieczarkami i orzechami włoskimi. Doskonałe na Wigilię i nie tylko. Bardzo dobrze smakują z czerwonymi buraczkami. Życzę smacznego!
-
Pierogi orkiszowe z farszem z pokrzywy i ziemniaków
autor: ~zuma
dieta: wegańska
Pokrzywa jest bardzo zdrowa - zawiera bardzo dużo żelaza. Należy zbierać tylko młode, delikatne listki, a najlepiej czubki pokrzyw. Teraz jest na to idealny czas, bo rośliny są młodziutkie, a na przednówku zawsze przyda się trochę zdrowia ;)
Danie dla maluszka po 12 m.ż. Bez soli i orzechów po 10 miesiącu.
-
-
-
Pierogi z kapustą i grzybami - krok po kroku
autor: Rena
dieta: wegańska
Sens tego farszu to walka dwóch zdecydowanych smaków - kwaśnej kapusty i dostojnych grzybów. I moim zdaniem, należy te przeciwności jak najbardziej wydobyć, a nie mieszać je zbytnio w bezkształtną masę smakową.
-
Pierogi z kaszą i serem
autor: ~kuca
dieta: lakto-wege
-
Pierogi z mąką jęczmienną nadziewane kapustą
autor: ~w.d.
dieta: wegańska
Ania D.: "Podaję przepis, który powstał kilka dni temu i jest już hitem u mnie. Zaczęłam piec tylko ma mące pełnoziarnistej, nie dodaję białej mąki, a sama razowa jest dla mnie (poza chlebem) trochę za bardzo otrębowa. Wymyśliłam więc dodatek innych mąk (jaglanej, gryczanej, jęczmiennej etc). Błyskawicznie się robi ciasto, żadnego zagniatania, robiłam je 5 minut."
-
-
-
Pieróg z ziemniakami
autor: Luna7
dieta: wegańska
Pikantny pieróg z ciasta drożdżowego nadziewany warzywami. Najlepiej smakuje na ciepło.
-
Pieróg z ziemniakami
autor: Luna7
dieta: wegańska
Pikantny pieróg z ciasta drożdżowego nadziewany warzywami. Najlepiej smakuje na ciepło.
-
-
Pietruszkowa pasta (makaron)
autor: ~Aleksandra
dieta: wegańska
Polecam. Pyszne i sycące.
-
-
-
Pikantne danie z granulatu sojowego
autor: fier
dieta: wegańska
Bez posmaku granulatu, pikantne i świetne na codzienny obiad i do poczęstowania gości.
-
-
|