Przepis pochodzi z kuchni polskiej, a także z mojego uwielbienia dla grzybów i wszystkiego co pieczone i smażone. Kotlety można podawać na gorąco i na zimno do pieczywa i sałatek.
Lily: "Inspiracją był dla mnie program, w którym robili wegetariańskie hamburgery z ciecierzycy i bulguru, tylko tam takim tłuczkiem do ziemniaków to rozbijali :) Ja nie mam, więc miksowałam."
Kaszę jaglaną prawie zawsze mam ugotowaną, bo jest genialna do szybkich, zdrowych i różnorodnych potraw :) Kotlety właściwie powstały z głowy i myślę, że są bazą do różnych wariacji. Składniki trochę są na oko ;)
Kaszę jaglaną prawie zawsze mam ugotowaną, bo jest genialna do szybkich, zdrowych i różnorodnych potraw :) Kotlety właściwie powstały z głowy i myślę, że są bazą do różnych wariacji. Składniki trochę są na oko ;)
Tak przygotowane kotlety podaję z ziemniakami, gotowaną jarzyną oraz surówką ze świeżych jarzyn. Podam przykład: kotlet, ziemniaki,
buraczki zasmażane i surówka z białej kapusty.