puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
- farsze i nadzienia na słono
- faszerowane warzywa, gołąbki
- gęste "zupy", gulasze, curry, duszone warzywa
- klopsy, pieczeń
- kluski, kopytka
- kotlety, pulpety, klopsiki
- krokiety, paszteciki, sajgonki
- naleśniki i inne wrapy (np. tortilla)
- pierogi, rożki
- pizza
- placki, racuchy
- sosy do makaronu/ ryżu/ kasz/ ziemniakow
- tarty, quiche, paj
- warzywa solo, jarzynki
- warzywa w cieście i panierowane
- warzywny mix
- zamiast kotleta
- zapiekanki, lasagne
- ziemniaki, puree, ryż, kasza
-
-
Puree z prażonym siemieniem lnianym
autor: pat
dieta: wegańska
Waldek: "Wychodzą z tego aromatyczne i pachnące ziemniaki o smaku orzechowym. Polecam."
-
-
-
Pyszne pesto z roszponki
Zalegała mi roszponka w lodówce, no to znając przepisy na pesto z rukoli i pietruszki postanowiłam wykorzystać ją w podobny sposób. Uwaga - takie pyszne, że grozi zjedzeniem przed podaniem ;)
-
Pyyyszne danie z kaszy gryczanej (z kostką sojową i fasolą)
Ja i mój kumpel ugotowaliśmy to, co mieliśmy w squotowej kuchni. Wyszło nam przepyszne danie :D
-
-
Pyzy
autor: Rena
dieta: wegańska
-
Quinoa, buraki i fasolka szparagowa - szybko, smacznie, kolorowo
Potrawa nie tylko jest pyszna, ale i bardzo ładnie się prezentuje. Uczta dla podniebienia i oka, za to właśnie (oprócz ich smaku)lubię buraki! Dzięki quinoi (och, jak trudno to słowo odmieniać ;)) zyskuje także na wartości w kontekście odżywczym.
-
Quinoa, buraki i fasolka szparagowa - szybko, smacznie, kolorowo
Potrawa nie tylko jest pyszna, ale i bardzo ładnie się prezentuje. Uczta dla podniebienia i oka, za to właśnie (oprócz ich smaku)lubię buraki! Dzięki quinoi (och, jak trudno to słowo odmieniać ;)) zyskuje także na wartości w kontekście odżywczym.
-
Quinoa z pieczarkami i cebulą na winie
Może być traktowana jako osobne danie lub jako dodatek do kotlecików, np. z selera.
-
Ragout z kalarepy
Chciałam oswoić trochę to niewdzięczne warzywo, niegdyś pałaszowane w dzieciństwie na surowo. Na modlę wschodnią z akcentem włoskim. Proste, ale naprawdę dobre. Zwłaszcza w towarzystwie ryżu bądź szparagów.
-
Razowe pierogi szpinakowe
autor: patysz
dieta: lakto-wege
Pyszne i sycące. Łatwe w przygotowaniu i nadają się do mrożenia.
-
Razowe pierogi z soczewicą
Pyszne razowe, cieniutkie pierogi z sycącym nadzieniem z zielonej soczewicy z dodatkiem sporej ilości rozmarynu i estragonu. Do tego cebulka i masło czosnkowo-pietruszkowe, więcej reklamy chyba nie trzeba? ;-)
-
Razowe placuszki
autor: Nula
dieta: wegańska
Pyszne placuszki idealne na słodkie śniadanie.
-
-
Risotto fasolkowe po studencku
Proste, szybkie, niedrogie i sycące danie. Super na zimę!
-
Risotto - ryż na ostro z ostrą pastą paprykową
autor: autor anonimowy
dieta: wegańska
Podajemy jako dodatek do czystych zup.
-
Risotto (ryż) z kurkami
Sezon już rozpoczęty - kurki! Klasycznie i prosto, a pysznie.
-
-
-
Risotto ze szparagami i pieczarkami
Wegański, pyszny, szybki obiad sezonowy.
-
-
"Risotto" z piekarnika, przepyszne
Podaję przepis na genialny dodatek, który przyćmił wszystko inne co na talerzu. Bardzo polecam. Danie wspaniałe!
-
"Risotto" z piekarnika, przepyszne
Podaję przepis na genialny dodatek, który przyćmił wszystko inne co na talerzu. Bardzo polecam. Danie wspaniałe!
|