Naprawdę proste i pyszne kotleciki z drobniutkiej kaszy jęczmiennej... Do tego polecam buraczki na ciepło, surówkę z kiszonej kapusty, sałatę w sosie jogurtowym, gulasz z warzyw, itp, itd...
Jeśli lubicie włoskie smaki - spaghetti z sosem pomidorowym, bazylię, oliwki i czosnek, będą to kotlety dla Was. Powstały nieco przypadkiem, gdy miałam ochotę na spaghetti, którego akurat nie miałam pod ręką. ;)
Ciecierzycę uwielbiam - jest zdecydowanie najczęściej używanym przeze mnie strączkiem. Falafel był do tej pory moim numerem jeden wśród warzywnych kotletów - jednak wiadomo, nie ma takiego dania, które nigdy się nie nudzi.
Przepis na kotlety dostałam od znajomej, która znając moją miłość do ciecierzycy, zapewniła, że zagoszczą w moim repertuarze dań na stałe. Nie myliła się. :)