To najczystsza, najbardziej naturalna i najzdrowsza czekolada jaką możesz stworzyć we własnej kuchni. Dzieciaki zwariują na jej widok i będą Cię prosić o więcej! Bez glutenu, idealne dla diabetyków.
Ja zawsze robię ciastka z podwójnych proporcji składników. Wychodzi ich naprawde dużo. Wkładam w metalowe puszki i mam słodkości na.... niestety nie na długo, znikają w mgnieniu oka. :-)
"Carlene jest Kanadyjką. Poznałyśmy się w Polsce, kiedy pracowała w jednej ze szkół językowych. Zaraziła mnie swoją pasją kolekcjonowania przepisów na ciasteczka."
(Kinga Błaszczyk-Wójcicka http://uczta.vege.pl)
Również dla dużych :-) Ziemniaki wyglądają dla malucha dość atrakcyjnie - bo z zielonym. Polecam do jakichś kotletów warzywnych/ strączkowych z sałatkami.
Krokieciki, tak je nazywamy. Główny składnik to tofu i kapusta kiszona. Pyszne. Nie pytajcie dlaczego krokiety skoro to z krokietem nie ma nic wspólnego… Zrobiłam je na wzór składu mojego ulubionego produktu z firmy Provita.
Bardzo smaczna do smarowania chleba. Nadaje się na przyjęcia (wtedy ilość składników należy podwoić). Podawać dzieciom starszym, które lubią ostre, słone i kwaśne :-)
Gandalf odszedł od nas nagle zostawiając wielką dziurę w sercach, ale przepis i cała jego mądrość pozostanie. Te pomidory będą miały dla mnie wyjątkowy smak...
Dodatki są właściwie dowolne - warzywa lub grzyby. GENIALNE są MROŻONKI warzywne. Zaczynając od zwykłej włoszczyzny przez zupę pieczarkową do barszczu ukraińskiego. Dobre jest też ze szpinakiem. Życzę miłego eksperymentowania.
Jak ktoś nie ma czasu, może zrobić lizaki lodowe - zamrozić w ten sam sposób sok (dobry, nie dosładzany, bez E ileś tam). Ale mimo wszystko - warto sie pomęczyć... mniammmm!