Do ich przygotowania użyłam ciemnej (70% kakao) czekolady z malinami z Lidl'a - całkowicie wagańskiej /tak dla zainteresowanych/ i mimo, że to tylko 30 gramów (3 kostki) to smak malin był wyraźnie wyczuwalny. Dlatego jeśli użyjecie np. czekolady ze skórką pomarańczową lub karmelem, to smak będzie inny. Warto poeksperymentować.
Miałam ochotę na coś słodkiego. Szukałam jakiegoś ciekawego przepisu w internecie i znalazłam właśnie ten. Ciastka są naprawdę smaczne, nadają się jako słodka przekąska w ciągu dnia lub podczas spotkań ze znajomymi :)
Postanowiłam zrobić ciasto na wzór tiramisu. Nie jest idealnym odzwierciedleniem, nie smakuje tak samo, więc jeśli ktoś ma takie oczekiwania to może się rozczarować. Mimo wszystko ciasto jest pyszne i fajnie udaje ten włoski przysmak.
Ciasto jest wilgotne po upieczeniu, prześlicznie pachnie i szybko znika z talerza. Piekłam je także bez orzechów - nadal pyszne, tylko bardziej bananowe :-)
Bogusia Wendt: "Pyszne!! Wszyscy się w domu zajadają, są puszyste i wilgotne, a cynamon nadaje specyficzny smak (tylko nie można go dawać za dużo). Można też eksperymentować z kakao albo kawą cappucino."