Ciasto nie rośnie wiele, więc polecam robić w małej foremce. Mimo że swoim wzrostem poszczycić się nie może, to jest bardzo smaczne. Nie jest to typowy jabłecznik. Połączenie jabłek, cukru brązowego, cynamonu i orzechów włoskich zaskakuje nowym smakiem. Ciasto z kategorii "mokrych" (ale nie tak jak brownie). Tak więc hop siup, czary mary za łupanie orzechów się bierz :)
Pyszne ciasto czekoladowe. Pomysł zaczerpnięty z "Biedronkowych inspiracji". Tamten przepis każdy może sobie znaleźć, więc ja podam jak ja to zrobiłam.
Hit z wegedzieciak.pl :) Anja: "Przepis pochodzi z książki 'Kuchnia Jarska', tyle że ja go maksymalnie uprościłam oraz przerobiłam na wersję wegańską i wyszło niezłe :-) Polecam, bo jest szybkie. :->"
Ciasto bananowe z orzechami i suszonymi owocami. Malinetshka: "Jest wilgotne od bananów, czuć orzechy, jest słodkie (wystarczająco, o tak), bardzo smakowite.. :)"