Bardzo prosty, szybki i tani deser. Przepis na krem zbożowy - baza pochodzi z książki "Kuchnia makrobiotyczna" Stanisławy Olko. Krem może mieć właściwie dowolny smak, polecam moją wersję kokosowo-migdałową.
Zdrowe, proste, szybkie do zrobienia. I ma tę zasadnicze zaletę, że przygotowuje się go wieczorem, więc rano pozostaje wyjąć z lodówki i podać. I bardzo, ale to bardzo smakuje dzieciom :)
Połączenie budyniu i bubble tea ;D Mój ulubiony deser z tapioki. Kokosowy smak i gęsta konsystencja z wyraźnie wyczuwalnymi, jędrnymi kuleczkami zwanymi przez niektórych pieszczotliwie żabim skrzekiem ;)
Zrobiłam go po raz pierwszy dla mojego mężczyzny i podałam uformowany w serduszka :):):) Bardzo mu smakował i muszę przyznać, że moja rodzina stanowiła tego dnia dla mnie problem, bo ciągle kogoś przyłapywałam na podjadaniu!