Prosty przepis na pieczone dyniowate. Szybko i pysznie :) Wszystkie patisony, kabaczki i cukinie się nadają - małe i duże, młode, co nie mają nawet nasion, i te, która mają grubą skórę i mnóstwo nasion w środku. Wszystkie po przyrządzeniu są przepyszne :)
Czegoś takiego jeszcze nie widziałam, ser z mleka sojowego ;) Różne przepisy na wegańskie sery widywałam, ale ten zadziwił mnie szczególnie ;) Wygląda nieco jak jakieś mięso.
Wegetarinka: "Lubię kluski, lubię mak, ale niekoniecznie połączone słodkimi smakami. Kluski można zrobić z sezamem, siemieniem lnianym, zblendowanymi orzechami lub posiekanymi ziołami i podać niekoniecznie w takiej formie, ale np. z sosami warzywnymi, choć ta jest smaczna i z pewnością zaspokoi apetyt tych, którzy lubią smaki orzechowe i chrupiący pod zębami mak :)"
Chciałam zrobić coś ciekawego i ładnego z wykorzystaniem gorczycy. Chrzan ze swoim jednolitym, jasnym kolorem, idealnie się do tego nadawał. Z gorczycą tworzy ciekawie wyglądający dodatek do kanapek i innych potraw :)
Ciasto na piernik najlepiej przygotować na kilka tygodni przed pieczeniem, aby dojrzało i przeszło aromatem przypraw, a upiec 3-4 dni przed planowanym zjedzeniem, bo musi zmięknąć.
To ciatsto którym zajadałam się jako dziecko. Moja mama piekła go na Święta i pozwalała pić mi cocacolę. Ja jestem herta, bo teraz zabraniam swoim dzieciom.