Zadziwiające, że nie pojawiło się to jeszcze na Puszce! Podstawowy przepis na klasyczne leniwe pierogi z wersji wegańskiej, z tofu zamiast twarogu. Proste, smaczne i sycące.
Wypełnione leciutkim kremem malinowym, przykryte RAW czekoladą i posypane chilli, rozgniecionymi ziarnami kakao, wiórkami kokosa lub goji jagódkami. Niewiarygodnie miękkie, rozpłyną się w Twoich ustach.
Owoce świetnie komponują się smakowo i kolorystycznie :) Dzięki płatkom migdałowym naleśniki wyglądają jeszcze atrakcyjniej. Genialne na obiad lub weekendowe śniadanie.
Super deser z wykorzystaniem wszelkich owoców sezonowych. Najważniejsze, że można go przygotować wcześniej - przed przyjściem gości czy też przed wyruszeniem na piknik!
Pomysł na potrawę zrodził się w upalny dzień, który odbiera apetyt na ciepłe dania oraz z niedzielnego rozleniwienia :) Jednak dzięki orzeźwiającemu dodatkowi w postaci jogurtu smakuje doskonale nawet, gdy jest bardzo gorąco.
To przepis na półprodukt. Liście można zapakować w słoiki, aby były na później lub od razu nafaszerować ryżem czy kaszą z dodatkami typu pieczarki czy papryka ;)
Litchi to okrągłe lub lekko owalne owoce, wielkości winogrona. skórka różowo-czerwona, brązowiejąca po czasie, z charakterystycznymi „wzgórkami”. białawy, przezroczysty miąższ okrywa twardą, niejadalną pestkę. smak podobny do winogron i wiśni.
Oto lody - niezwykłe, niepowtarzalne, wspaniałe. Bardzo kaloryczne i bardzo pyszne - tu bowiem nie liczy się liczba kalorii, a tylko i wyłącznie genialny smak, który wprawia w oszołomienie wszystkie zmysły. Kto spróbuje - zrozumie..
Ten tort lodowy skradł serca moich mięsożerców! Idealny na letnie przyjęcia (i nie tylko). Konsystencja i smaki warstw idealnie ze sobą współgrają. Kremowy orzechowy wierzch, orzechowe wypełnienie z drobinkami orzeszków i czekoladowo-orzechowy słodko-słony spód jak polewa. Tort wszedł na stałe do repertuaru ;-)