Bardzo proste i bardzo pyszne. Można podać na przekąskę lub zamiast sałatki. Pasują na przyjęcie w ogrodzie/ grilla itd. Kto spróbuje, ten już przez całą imprezę niespokojnie się koło nich kręci...^^
Przepis z jednego programu na kuchni tv, traktowany jako przekąska dla dzieci niejadków ;). Ponieważ kocham bakalie, musiałam wypróbować. Można stosować różne bakalie i orzechy - ja wybrałam bezpieczne dla mnie, gdyż jestem matką karmiącą :) Natomiast POLECAM koniecznie dodać wiórki kokosowe :)
Jedno z moich ulubionych śniadań :) Tak przygotowany popping jest świetny sam w sobie, ale można go też jeść z mlekiem sojowym albo deserami sojowymi. Jeżeli ktoś je mleko i jego przetwory, to polecam do jogurtu naturalnego.
Pora na pomidorówkę, czyli pomidorówka na porze. Bo to właśnie por daje najwięcej aromatu zupie! Trzy lata temu zainaugurowałam powstanie Puszki pomidorówką wg przepisu mojej mamy. Dziś, 3 lata później, podaję nieco zmieniony przepis, który wyewoluował z tamtego przez ten czas. Wyrzuciłam z niego przede wszystkim kostkę bulionową - tak samo jak z mojej kuchni. Przepis nadal pozostał jednak szybki i łatwy, a pomidorówka jak zawsze jest pyszna i aromatyczna, mimo że bez przygotowywania pracowitego bulionu i bez kostki warzywnej. Choć można też ambitniej i bardziej tradycyjnie - właśnie na bulionie.