Jola L-L: "To jest metoda naszych mam i babć, chociaż podobno tracone są pewne wartości soku, szczególnie jak postawimy owoce na słońcu. Na ten temat nie mam własnych spostrzeżeń."
Maria U.: "Może ten przepis wydaje się dziwny, ale tak się u mnie robi od pokoleń i zawsze jest pyszny. W zimie nic tak dobrze nie rozgrzewa jak domowy sok z malin."
Na początku stwierdziłam - hm, smaczne to to pewnie nie jest... ale akurat było mi zimno i chciałam się napić czegoś ciepłego. Pomyślałam więc: czemu nie? Skończyło się na tym, że aktualnie jeśli piję sok, to tylko w ten sposób - świetnie rozgrzewa nie parząc języka. Doskonały napój na chłodne dni :)
Dania tradycyjne i bardzo powszechne w Paragwaju, jedzone jako dodatek do dania głównego lub jako małe "co nieco". Tradycyjnie pieczone w półokrągłych piecach zwanych "tatagua" nagrzewanych drewnem.