Przepis powstał przypadkiem... Pewnego dnia gotowałam sobie wegańską pomidorówkę. Niestety, wysunął mi się z ręki pojemnik z ryżem, gdy chciałam wsypać garstkę ryżu do zupy i niechcący dodało się ryżu o wiele za dużo....
Pulpeciki wraz z sosem świetnie smakują jako dodatek do makaronu, nawet niektórym mięsożernym znajomym smakowały bardziej niż te zrobione z mięsa! :)
Przepis na sos jest mocno orientacyjny, uważam, że najlepiej będzie jeśli każdy przyprawi go zgodnie ze swoim smakiem.
Puree najlepiej smakuje z jakąś odświeżającą sałatką np. z sałatą i pomidorami oraz świeżym ogórkiem. Smakuje także zimne, więc można je ze sobą zabrać na uczelnie, czy do pracy.
Przepis wzorowany na kuchni indyjskiej. Podawać jako deser (schłodzone, np. ze słodkim, śmietankowym lub waniliowym sosem) lub jako ciepłą przystawkę do dania głównego.