Makaron z sosem na bazie świeżych i suszonych pomidorów. Aromatyczny i pożywny. Sos świetny do pizzy, kaszy, makaronu lub jako zamiennik niezdrowego ketchupu.
Danie powstało w wyniku tęsknoty za smakiem nie wegańskich obiadów, które kiedyś jadałam a mianowicie makaronu z jajecznicą. Przyznam, że to danie jest moim pierwszym w życiu, w którym użyłam tofu i w ogóle go spróbowałam. Nie powiem, bardzo obawiałam się smaku niby- sera z soi. Wyszło fenomenalnie pyszne. Od dziś tofu będzie stałym składnikiem moich dań :-)
mysza klapsiara: "Danie to można niewątpliwie zakwalifikować do tych ekspresowych. Robi się je w 15 minut i należy do tych najprostszych. Jest też małoskładnikowe, wszystkie potrzebne rzeczy powinniście bez problemu znaleźć w swojej kuchni. A smakuje bardzo dobrze."