Migdały zagęszczają potrawę - dla tych, którzy są przyzwyczajeni do dodawania do szpinaku serów i jajek jest to świetny zamiennik. Kupuję od razu zmielone, jako mączkę migdałową. Szpinak można użyć do makaronów, kasz, ryżów, naleśników, cannelloni, lasagne, pierogów, tart itp. Ma gęstą konsystencję.
Olga Smile: 'Jest to przepis o czysto włoskim rodowodzie. Pomidory suszone zalane później oliwą używane są głównie jako zimna przekąska, jako główny składnik spaghetti (spaghetti, suszone pomidory, świeże listki bazylii, parmezan – super!), a ja najbardziej lubię jeść je prosto ze słoika, położyć na świeżej bagietce z masłem i zajadać z apetytem.'
Grzane wino to świetne rozwiązanie dla zziębniętych narciarzy, uczestników kuligów i ognisk. Pamiętaj - jeśli zamierzasz szusować po stoku, dla bezpieczeństwa własnego i innych narciarzy, ogranicz się do 1 kubka:) Wino grzane zachowuje właściwości dietetyczne czerwonego wina. Dlatego też nie tylko rozgrzewa, ale także, pite w niewielkich ilościach, zapobiega zawałom serca i ułatwia trawienie.