
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Gulasz vegulasz (wegańska) mega uwielbiam :) ~izka 2014-01-09 16:51:42.304 Groch z marchewką (wegańska) Doskonała potrawa. Stosuję ją już regularnie :D ~maciej 2014-01-09 15:49:56.151 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() patrycccja 2014-01-09 08:14:30.067 ![]() o, czyli jednak! to będę to miała na uwadze następnym razem, dziękuję za radę :). w takim razie może wiesz Natko jak zrobić razowe bez zakalca? więcej drożdży, więcej wody? bo istnieją razowe ciasta drożdżowe, czy chleb drożdżowy pełnoziarnisty też jest :P majczi 2014-01-09 02:27:04.368 Sos beszamelowy (wegańska) zrobiłam na oliwie, mleku ryżowym i mieszance mąk bezglutenowych do wypieku chleba. Musiałam wspomóc się blenderem ale wyszło super!! :) ~adril 2014-01-08 17:52:14.65 ![]() Lidan, to lepiej zrób z dwóch porcji osobno. Zacznij ciasto i odczekaj jakieś 30 min. Nie będzie problemu z przesychaniem ciasta, które czeka. Teraz w święta robiłam 4 razy, bo lepiłam właśnie z kilkoma farszami. Każdy miał jakieś zachciewajki ;-) Natka 2014-01-08 14:16:57.026 ![]() Majczi, właśnie dlatego ci wyszedł zakalec, że dałaś mąkę razową. Ona jest zdecydowanie cięższa i dlatego ciasto nie miało siły urosnąć ;-) Następnym razem zrób tylko z pszennej i się przekonasz. Natka 2014-01-08 14:12:57.613 ![]() Martina, poszukaj też papryki wędzonej lub soli wędzonej. Co do pasty z nori to już została wynaleziona ;D puszka.pl/przepis/6886-pasta_pseudo-makrelowa.html patrycccja 2014-01-08 12:01:28.868 ![]() Tym razem zrobiłam z tofu wędzonego firmy Solida (z pandą). Waży 220g, więc kostka jest trochę większa niż Polsoi (180g). Co do konsystencji to są porównywalne, może solidy nawet bardziej zbite. Ma też delikatniejszy smak i jest mniej słone. Dlatego zamiast 1 łyżki sosu sojowego trzeba dać 3-4. Pozostałych dodatków można dać tyle co w przepisie lub 1,5 porcji. patrycccja 2014-01-08 12:00:48.634 ![]() Kolejne udane zestawienie: oprócz włoszczyzny i ziemniaków dałam sporo dyni, trochę kapusty białej i papryki + natkę. Dynia, marchewka i papryka fajnie się zgrywają kolorystycznie :) patrycccja 2014-01-08 11:06:23.242 ![]() Edyta, no z żytnią to pewnie że nie wyjdzie. Z żytniej to chleb razowy na zakwasie można zrobić. Ona nie ma wystarczającej ilości glutenu i za ciężka jest, żeby normalne ciasto wyszło (jak widać nawet z dodatkiem pszennej). A co do termoobiegu, to ja też miałam od początku włączony, bo zawsze tak piekę. Ale później zobaczyłam że za wcześnie góra mi się zaczyna rumienić i przeszłam na grzanie od dołu bez termoobiegu, bo bałam się że albo środek się nie dopiecze, albo góra się sfajczy. patrycccja 2014-01-08 10:25:00.517 ![]() Hmm, może spróbuje zamarynować je z nori o lejem lnianym :D martina 2014-01-07 20:40:02.684 Tofu-pasta o smaku wędzonej makreli :) (wegańska) Martina, robiłam z tofu naturalnego i pasta też jest pyszna, ale jeśli zależy ci na makrelowym efekcie, to MUSI być wędzone - właśnie stąd się bierze ten smak. :) Sowa90 2014-01-07 20:25:52.804 ![]() Wiem, że to głupie pytanie, ale próbował ktoś z tofu naturalnego? Nie mogę trafić ostatnio na wędzone w markecie;/ Nie wiem, czy dostawa nie przyszła, czy mi sprzed nosa wykupują ;/ Tylko naturalne i ew. kiełbaski polsoi, buuu. martina 2014-01-07 18:53:33.973 Ciasto drożdżowe orzechowo-owocowe (bananowe) bez wyrabiania (wegańska) Zrobiłam i nie wyszło chyba..., ale ja zamiast pszennej razowej dodałam 2 szklanki żytniej razowej plus 1 szklankę zwyczajnej białej pszennej. Wszystko ładnie rosło do momentu aż połączyłam wszystkie składniki. Wyszła taki ciężka ciągnąca się masa o konsystencji 'krówki'. Zrobiłam też chyba błąd, bo od początku piekłam na termoobiegu, ale na obronę mam to, że totalną amatorką drożdżowych ciast jestem. W smaku b.dobre, tylko od siebie dodałam jeszcze łyżkę siemienia lnianego. ~Edyta T. 2014-01-07 17:42:47.041 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Avka 2014-01-07 17:29:20.936 Kotleciki marchewkowo-słonecznikowe (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lilias 2014-01-07 13:39:39.742 Brukselka duszona w marchewce (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lilias 2014-01-07 13:38:19.827 Brukselka duszona w marchewce (wegańska) super :) przepis do którego wracam lilias 2014-01-07 13:35:44.121 ![]() Gdzie kupujecie wafle wegańskie? Jeszcze jakoś nigdy nie trafiłam na takie ;/ martina 2014-01-07 12:14:02.549 ![]() Nula, a po co dodajesz mleko w proszku? Żeby zbić trochę smak kokosa? Czy jest jakiś inny powód? martina 2014-01-06 21:55:53.869 "Kaszka" z płatków owsianych i prażonego słonecznika (wegańska) Ja też zdecydowanie wolę na słodko, czyli zamiast soli dodałabym miód albo inne słodzidło i wtedy jest super. ~mysza 2014-01-06 21:15:41.812 Owsiane pyszne - ciastka lub deser (wegańska) można też zrobić z płatków napęczniałych- lżej strawne. ~mysza 2014-01-06 21:14:10.73 Tofu-pasta o smaku wędzonej makreli :) (wegańska) Pasta jest pyszna i faktycznie smakuje trochę jak z prawdziwej makreli. Rewelacyjny i prosty przepis! :) ~Marta 2014-01-06 20:51:33.314 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() majczi 2014-01-06 18:34:29.858 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |