
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Sos grecki (czyli ryba po grecku bez ryby, która sobie w spokoju pływa :) (wegańska) Wlasnie robimy to na obiad. Pysznosci - jak zwykle:) ~Dana 2013-12-30 14:55:25.693 Tofu-pasta o smaku wędzonej makreli :) (wegańska) Super. Proste i pyszne ~dorzar 2013-12-30 11:31:24.613 Tofu-pasta o smaku wędzonej makreli :) (wegańska) Jeszcze nie próbowałam ale już mi ślinka cieknie!!! Ekasha 2013-12-30 11:02:41.641 Puspana - indyjski ryż z groszkiem, papryką i smażonymi ziemniakami (wegańska) Bardzo fajne danie! Aby podkreślić bardziej jego hinduskie pochodzenie, dodałam sporą ilość kuminu, mielonej kolendry i curry. Wyszło bardzo smacznie! Katioczka 2013-12-29 21:19:14.452 Tofu-pasta o smaku wędzonej makreli :) (wegańska) Cieszę się niezmiernie, że smakuje :))) Sowa90 2013-12-29 16:00:56.008 Ryż na sypko z mikrofali (wegańska) Właśnie zrobiłam w 10 minut paprykę faszerowaną ryżem z warzywami i jestem zachwycona :D Ryż ugotowałam wg Twoich wskazówek z warzywami, a paprykę zwyczajnie położyłam na pudełeczku z ryżem i voila :D Dzięki za przepis! ~Agnieszka C. 2013-12-29 13:45:11.319 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "CZEMU to smakuje wędzoną rybą??? :o Coś ty tam dodała??? Rany, jakie dobre!!! Jak mi tego smaku brakowało! Szok! Ale pycha! Koniec z kupnymi pastami, będziemy taką robić." ;D Reakcja przerosła moje oczekiwania :D Zrobiłam też pastę "makrelową" z dodatkiem nori (puszka.pl/przepis/6886-pasta_pseudo-makrelowa.html). Stawiałam że to ona wygra, ale bezdyskusyjnym zwycięzcą okazała się jednak pasta wg Sowy :) Pełen zachwyt :) Jedyna zmiana, to że zamiast oliwy użyłam oleju lnianego - ma bardzo bogaty aromat, niektórzy twierdzą, że zbliżony właśnie do rybiego tłuszczu. Tego nie wiem, ale na pewno jest o wiele bogatszy niż oliwy z oliwek i większości innych olejów roślinnych, a jednocześnie nie jest dominujący. Myślę, że to jeden z sekretów dzisiejszego sukcesu :) patrycccja 2013-12-29 11:00:08.059 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() patrycccja 2013-12-29 10:49:54.3 ![]() Żeby nikt nie miał wątpliwości ;) Maila mi odbiło z powrotem, z moją psyche wszystko ok ;) Luna7 2013-12-28 21:21:44.134 ![]() Ewelina, skrobnęłam coś, ale odbiło mi. Ponoć taki mail nie istnieje. Dodałam literkę n w mailu i mam nadzieję, że to Ty ;) Luna7 2013-12-28 21:02:47.548 Tofucznica - tofu a'la jajecznica ze szpinakiem (wegańska) Polecam czarną sól jako dodatek "jajeczny" :) odiga 2013-12-28 19:04:20.829 Sos pieczarkowy z soczewicą (wegańska) Fajny sos, prosty do zrobienia i bardzo smaczny. Ja dodałam od siebie posiekaną natkę pietruszki i wyszło ekstra! Katioczka 2013-12-28 18:47:42.566 Czerwona kapusta "trzy smaki" duszona z suszonymi owocami (wegańska) Bardzo fajne danie, podoba mi się połączenie smaków, szybko się robi. Następnym razem dodam więcej przypraw i dosłodzę miodem. Katioczka 2013-12-28 18:37:59.749 Jesienna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, curry i imbirem (wegańska) Fantastyczna zupa, bardzo smakowała mnie i moim gościom! Podałam gorącą, posypaną szczypiorkiem :)MNIAM Katioczka 2013-12-28 18:35:42.717 ![]() Pychotka :) moni 2013-12-28 18:08:13.664 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() majczi 2013-12-28 17:14:58.676 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() majczi 2013-12-28 16:31:05.831 ![]() Ja zamiast cukru i miodu dodałam trochę siekanych daktyli i odrobinę mielonych migdałów. Wyszły pyszne :D Szept 2013-12-28 16:29:47.307 Ciecierzyca po hindusku (na ryżu) (wegańska) Bardzo dobre! Delikatne w smaku a jednocześnie aromatyczne, szybkie i proste do zrobienia. Polecam! ~Karol 2013-12-28 13:39:14.694 Sos grecki (czyli ryba po grecku bez ryby, która sobie w spokoju pływa :) (wegańska) jedynie dałabym mniej soli, każdy soli do smaku,ale musztarda koniecznie ~dana 2013-12-28 12:23:32.862 Sos grecki (czyli ryba po grecku bez ryby, która sobie w spokoju pływa :) (wegańska) jak najbardziej można dodać musztardę, ja właśnie szukałam takiego przepisu ~dana 2013-12-28 12:20:47.713 ![]() Szczerze mówiąc, zawiodłam się.. Szukałam alternatywy dla dania, które często robię, tak żeby było coś innego, choć podobnego. Kotlety sojowe w zalewie słodko-kwaśnej, w zasadzie używam do nich nie tyle kotletów, co kawałków soi, które można kupić w tutejszych marketach. Są to mrożone kawałki soi, takie sześcianiki, stylizowane na kawałki kurczaka. Problem z tymi grzybkami polega na tym, że choć zalewa bardzo smaczna, to grzybki nie wciągają przypraw, panierka jest miękka, a grzyby pozostają bez smaku. Kawałki soi, jak i kotlety sojowe ładnie pęcznieją od zalewy i wszystko fajnie przechodzi smakiem, grzybki nawet po trzech dniach są jakieś takie bezpłciowe.. ryfka 2013-12-28 12:00:26.094 ![]() Bardzo prosty, szybki i smaczny pasztecik. Zamiast oleju dodałam margaryny, bo po ostygnięciu wiąże całą masę, podobnie jak jajka. Pasztet wyszedł mi bardzo zwarty, fajny do krojenia. ryfka 2013-12-28 11:48:54.468 ![]() Kapustę ugotowałam w wodzie po grzybkach, nie dolewałam innej wody, nie odcedzałam. Na patelni podsmażyłam najpierw cebulę i grzyby, a potem dodałam kapustę i sama sobie odparowała i lekko się podsmażyła - taka smaczniejsza. Ogólnie - pycha! ryfka 2013-12-28 11:45:00.761 Marfefkowe śniadanie z płatków zbożowych (wegańska+miód) Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć dlaczego "Miód to wyzysk na pszczołach"? Próbuję właśnie przejść z wegetarianizmu na weganizm (sery już odstawiłam, hura!) Mój wujek ma pasiekę, spędziłam u niego wiele wakacji pomagając przy zbieraniu i wirowaniu miodu. Nigdy nie odniosłam wrażenia, żeby pszczoły były w jakikolwiek krzywdzone czy wykorzystywane. Czegoś tu nie rozumiem, może ktoś zechce mi wytłumaczyć. Pytam poważnie - dlaczego weganie nie jedzą miodu? ~bea89 2013-12-28 02:08:36.644 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |