
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dla bezglutenowców spragnionych naleśników te pewnie są bardzo bliskie ideału - w końcu na bezrybiu..... ;) Te i tak są niebo lepsze nić gryczane z dodatkiem zaparzonego siemienia lnianego, które kiedyś smażyłam z jakiegoś bloga - tamte miały dziwną, bardzo nieprzyjemną konsystencję... W tym konsystencja jest na 5! patrycccja 2013-12-05 10:49:47.547 ![]() Martina, a jest? To trochę tak, jakby maślane bułeczki miały być wegańskie... O, to u mnie, jak u Patrycji: nawet, jeśli by był, to ze względu na zapach bym nie używała. Luna7 2013-12-05 10:05:52.689 ![]() Dobrze wiedzieć :) moni 2013-12-05 01:08:23.135 Jabłecznik / ciasto z jabłkami (wegańska) polecam, bardzo dobre ciasto:D ja piekłam na podłuznej blasze i troche za duzo jabłek pokroiłam,ale oczywiscie nic sie nie znarmowało wszyyyyystko zjeeedlismyyyy amamammaamma aniuina 2013-12-04 22:02:43.609 ![]() Po prawdzie: kto wie z czego uzyskuje się aromaty do ciast czy też aromaty dodawane do produktów takich jak budyń? Nawet jeśli są uzyskiwane sztucznie, chemicznie, to nie są uzyskiwane z powietrza, z niczego ;) Więc z czego? Śmietankowego budyniu ani aromatu nigdy nie kupuję - choćby dlatego że wg. mnie ich zapach jest okropny ;) Zawsze kupuję budyń waniliowy, ew. bananowy, albo zastępuję skrobią i aromatem do ciast. No i tak czy siak zastanawiam się jak są produkowane. patrycccja 2013-12-04 21:21:04.749 Rosół (wegańska) Ja dodaję jeszcze lubczyk :-) wiola26 2013-12-04 21:20:54.3 Jarmuż z makaronem i tofu (wegańska) Najlepsze jarmużowe danie EVER! Faktycznie sos sojowy i olej sezamowy dają cudny smak! <3 ~jarmuż 2013-12-04 21:01:43.633 ![]() Po latach znów zrobiłam. B.rzadko smażę, więc nie bardzo mi to wychodzi - super więc, że nie da się nie dosmażyć środka, bo przecież wszystko i tak jest już ugotowane/usmażone ;) Całość po prostu super smaczna, ale lekko chrupiąca cukinia w tych placuszkach rządzi! :) Myślę, że seler naciowy też by się tu świetnie sprawdził. Byle nie za dużo, bo ziemniaki nie zdołają wszystkiego "skleić". W ostatniej chwili wyszło, że nie mam pekinki, więc wzięłam mangolda (burak liściowy) i jarmuż. Każda liściasta zielenina się nada. patrycccja 2013-12-04 19:31:42.143 Tofu smażone czosnkowo-imbirowe (wegańska) Pyszne! Dodałam swieże chili zamiast suszonego - super w smaku ~Anja 2013-12-04 18:38:34.417 Parówki sojowe z ananasem (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nasse 2013-12-04 14:43:31.006 ![]() Wydaje mi się, że przepis jest z książki Zdrowiej jesz- zdrowiejesz. RudyRydz 2013-12-04 13:09:03.451 ![]() Luna, Twoim zdaniem budyń śmietankowy nie jest wegański? martina 2013-12-03 20:36:43.557 Tarta / Ciasto z kremem kokosowym (wegańska) Świetna tarta! Mogłabym ją robić codziennie :D Nibeneth 2013-12-03 20:09:57.497 ![]() Śmietankowy budyń wegański? Czy doszło do takiej chemizacji, że nawet budyń śmietankowy zawiera co najwyżej sztuczny aromat? A tak w ogóle - nie prościej dać te 40 g mąki ziemniaczanej? Zdjęcie przepiękne, przepis kuszący... tylko ten budyń budzi wątpliwości. Luna7 2013-12-03 19:08:34.507 ![]() Daktyle suszone (bez pestek). Trzeba je rozgotować, a potem zmiksować. Przynajmniej tak wynika z przepisu ;) martina 2013-12-03 18:05:33.967 Ciasto marchewkowo-daktylowe (wegańska) Daktyle obrane, czy mogą być ze skórką? Muffin 2013-12-03 16:29:19.121 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() majczi 2013-12-03 15:28:25.381 ![]() Cieszę się, że smakowało :D Pozdrawiam! ryfka 2013-12-03 14:35:50.231 ![]() Ach i dodałam jeszcze parę listków laurowych i ziela angielskiego. lagatta 2013-12-02 18:34:33.427 ![]() Dziękuję Ryfka za odpowiedź :* Zrobiłam mój pierwszy w życiu rosół! Jupiii :) nie dodałam brukwi i żadnych "gałązek", ale żeby był trochę tłusty, to w garze wylądowały 2 łyżki oleju z pestek winogron. Wynik przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, po prostu REWELACJA!!! O Mamusiu jak ja tęskniłam za rosołem! lagatta 2013-12-02 18:30:28.192 Naleśniki z brokułami, serem feta i sosem czosnkowym (lakto-ovo-wege) Plus pieczarki jeszcze pyszniejsze, dzięki za podpowiedź! guzik_93 2013-12-02 16:11:28.877 ![]() Słoooodkie, ale bardzo dobre :) Spróbuję następnym razem z suszonymi śliwkami zamiast daktyli. patrycccja 2013-12-02 15:46:00.869 Błyskawiczna zupa z czerwonej soczewicy i pomidorów (wegańska) 2 L wody na szklanke suchej soczewicy to moim zdaniem w sam raz...jej objetosc po ugotowaniu to ponad 2 szklanki, wiec zagesci zupe dosc :) Zgadzam sie co do oliwy - nie ma sensu jej az tyle dawac :) Soczewicy 10 minut faktycznie wystarczy jesli jest bez pomidorow gotowana, z pomidorami, ktore maja kwas gotuje sie dluzej, wiec jak dla mnie czas jest ok. Poza tym ja lubie jak czesc soczewicy sie rozpada i zageszcza zupe i taka z pomidorami od razu to nawet chwile dluzej gotuje niz 20 minut :) ~Quleczka 2013-12-02 12:19:13.858 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() majczi 2013-12-02 08:56:34.725 Bardzo prosty wegański bigos z grzybami leśnymi (tudzież pieczarkami) (wegańska) robię taki często. pyszny :) ~zuz 2013-12-01 22:44:18.542 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |