7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134    


Bhangra dip (z czerwonej soczewicy) (wegańska)
Też dodałam tylko trochę oliwy i nie przyprawiałam zbyt mocno. Wyszedł pyszny, kremowy dip. :)
moni 2013-11-03 16:05:22.259

Makaron ryżowy ze szpinakiem i smażonym tofu (wegańska)
Pyszne! Polecam :)
Marcela 2013-11-03 15:22:17.449

Spaghetti z sosem brokułowym i wędzonym tofu (wegańska)
Jeśli ktoś nie przepada za smakiem awokado, polecam nie dodawać.
Marcela 2013-11-03 15:14:27.591

Słoneczna kasza jaglana z daktylami (wegańska)
szkoda tylko, że w Polsce margaryna nie jest wegańska- zawiera D3. ale bez niej też da radę- dodałam dodatkową łyżeczkę miodu
~palit 2013-11-03 13:49:58.974

Naleśniki ruskie (wegańska)
Marta, polecam puszka.pl/przepis/4233-nalesniki_w_10_minut.html - tak, ciasto jest dosyć płynne, ale dzięki temu ładnie i łatwo rozlewa się po patelni, a naleśniki są jak trzeba :) Mi czasem wychodzą takie dziury, jakich pragniesz, kiedy patelnię za bardzo nagrzeję przed wlaniem ciasta.
patrycccja 2013-11-03 09:53:48.394

Naleśniki ruskie (wegańska)
Dziękuję Majczi :)
Spróbowałam z mąką ziemniaczaną i jest zdecydowanie lepiej, ale chyba zrobiłam za gęste ciasto bo z trudem się rozlewało po patelni i w efekcie wyszły mi grube naleśniki (a lubię cienkie). Ale postęp jest, bo były dość miękkie i w rulon zwinęły się bez rwania. Składania na razie nie próbowałam. Z farszem z dyni na słodko były pyszne.
~Marta 2013-11-03 03:26:40.882

Farinata (wegańska)
Podczas pieczenia rozdzieliło mi się na kawałki jak wyschnięte koryto rzeki i zupełnie mi przywarło do dna. Można było jedynie skrobać. Ale te wyskrobane okruchy nawet mi smakowały.
ahven 2013-11-02 21:48:45.653

Bułeczki żytnie (wegańska)
3/16 l wody ? nie łatwiej napisać ok. 200ml ?
~ala 2013-11-02 20:50:08.585

Owsianka - tradycyjne płatki owsiane na mleku (wegańska)
Mniam , mniammm ! <3
~Weraaa ;3 2013-11-02 19:39:16.556

Pyszne Pesto Pietruszkowe, w którym natka pietruszki zupełnie zmienia swoją osobowość (wegańska)
Niestety, u mnie w domu sie nie sprawdzilo, nawet nie wiem dlaczego, bo wszystkie skladniki lubimy. Ale cos nie zagralo w nim. Sprobuje raz jeszcze, zmienie makaron i moze inaczej doprawie. Szkoda.
Ireth 2013-11-02 18:19:10.023

Jednogarnkowiec z białą kapustą, ryżem i pieczarkami (wegańska)
polecam dodać puszkę kukurydzy, wtedy jest 'complete', mogłabym rzec. dzięki za pomysł na wspaniałą szamkę !
terefere 2013-11-02 18:05:50.116

Brokuły z kalafiorem w sezamie (wegańska)
Pyszne, nawet zatwardziały mięsożerca "piał" z zachwytu :).
Mihrimah 2013-11-02 14:05:21.978

Uzupełniający napój proteinowy weganina (wegańska)
Melasa z burakow jest dostępna w lidlu.
~zosiaEm 2013-11-02 11:51:58.132

Placki z dyni (wegańska)
Ja zrobiłam placki z puree z dyni i jednego jaja (bo nie miałam mąki kukurydzianej). Wyszły świetne, dziękuję za przepis!
Gratia 2013-11-01 23:44:56.06

Leczo wielowarzywne - z cukinią, selerem naciowym, marchewką i pieczarkami (wegańska)
fangy, wychodzi z tego 4-litrowy gar. Nie wiem na ile osób - zależy czy na obiad czy mniejszy posiłek, jakie dodatki... i ile zjemy z łakomstwa ;) Przechowuję po prostu w lodówce. Jeśli "na dłużej" oznacza dla ciebie na zimę, to oczywiście można pasteryzować -pakujesz gorące, najlepiej do wyparzonych słoików, zakręcasz, pasteryzujesz 15 min. (dżemówki) lub do 30 min. (większe) od momentu zagotowania wody.
patrycccja 2013-11-01 23:41:58.011

Leczo wielowarzywne - z cukinią, selerem naciowym, marchewką i pieczarkami (wegańska)
Na ile porcji są te proporcje i jak najlepiej przechować to leczo na dłużej?
fangy 2013-11-01 23:23:26.393

Fasolka po meksykańsku (wegańska)
Trzeba by to wypróbować.
AreWeAllWeAre 2013-11-01 18:50:10.883

Pasztet sojowy z pieczarkami, tofu, kiszoną kapustą i warzywami (wegańska)
przepyszny! smakuje całej rodzinie, również mięsożercom.
Marcela 2013-10-31 15:24:32.797

Zupa-krem dyniowa z imbirem i mlekiem kokosowym (wegańska)
hauadaj, bardzo dużo zależy od gatunku dyni, z której ją robiłaś
efedrina 2013-10-31 11:11:25.193

Ogórki kiszone w słoikach (na zimę) (wegańska)
Tydzień temu zrobiłam na podstawie tego przepisu kiszone buraki. Pokrojone w slupki wielkosci malych ogorkow. Są wspaniałe!! Do przegryzania, spring rollsow a nawet sushi. A z wody doskonaly barszczyk...zastanawiam sie tylko czy tak dobrze jak ogorki przetrzymaja bez pasteryzacji
efedrina 2013-10-31 11:05:28.837

Sojowo-wielowarzywny pasztet Joanny (wegańska)
czy soję można zastąpić grochem/soczewicą lub tp ?
terefere 2013-10-30 17:39:26.385

"Bigos" z czerwonej kapusty z suszonymi owocami (wegańska)
O, mam akurat czerwoną kapustę! Też sobie zrobię :) Tylko ja wypracowałam inną wersję, bardziej wyrazistą w smaku, gdzie smaki słodki, słony i kwaśny są wyraźne i super się uzupełniają. No i taka wersja to już na pewno nie jest żaden bigos! ;)
puszka.pl/przepis/5975-czerwona_kapusta_trzy_smaki_duszona_z_suszonymi_owocami.html
patrycccja 2013-10-30 14:24:08.921

Curry z dynią i jabłkiem (wegańska)
Hm, faktycznie lepiej byłoby najpierw przesmażyć ziemniaki pokrojone w dość małą (a przede wszystkim cienką) kostkę, a jak już się trochę podrumienią, to dopiero dodać cebulę i resztę. Jak w kuchni indyjskiej.
patrycccja 2013-10-30 14:19:29.726

Domowy bulion krok po kroku - sekret smaku twoich zup (wegańska)
Solshine, taka cebula jest zdecydowanie bardziej aromatyczna, a czarne kawałki nie "zanieczyszczają" wbrew pozorom zupy. Później i tak jej nie jesz tylko wyrzucasz ;) Jeśli jednak czujesz wewnętrzny opór to nie ma sprawy - możesz pokroić cebulę na dość grube plastry i uprażyć ją na suchej patelni aż do zrumienienia albo nawet wrzucić ją do zupy bez dodatkowej obróbki.
patrycccja 2013-10-30 14:06:15.407

Wegańskie ciasto dyniowe (wegańska)
Wyżeł, mąka pszenna - biała, razowa lub mix. Podobno z białego mixu bezglutenowego z użyciem mąki kukurydzianej, ryżowej, owsianej i gryczanej też wychodzi :) Wg. proporcji jak tutaj: puszka.pl/przepis/7291-maka_bezglutenowa-uniwersalny_bialy_mix.html
AggaDuu - nie wiem, jakiej użyła autorka przepisu, ale ja postawiłabym na jakieś mniej wodniste odmiany. Czyli raczej NIE melonowa tylko piżmowa lub Hokkaido ew. z domieszką melonowej. Albo dynia "Haloween" - nie wiem jak się nazywa ta odmiana, ale często się z niej robi lampiony na Haloween. W tym roku jest bardzo popularna, do dostania prawie wszędzie - mocno pomarańczowa, nieco ciemniejszy odcień, bardzo regularna w kształcie, nawet taka nieco wyższa niż inne odmiany, z bardzo płytkimi rowkami, prawie idealnie gładka.
patrycccja 2013-10-30 14:01:58.966

   124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas