
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Solshine 2013-11-03 19:21:16.386 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() majczi 2013-11-03 19:04:58.441 ![]() Dodałam mniejsze ilości ostrych składników, a mimo to sos wyszedł bardzo ostry i kwaśny. Jak go spróbowałam pierwszy raz, to mnie "zamurowało". Według mnie powinno być jednak trochę mniej soku z cytryny i sosu sojowego. Ale smak jest bardzo oryginalny i chyba sałatka jest lepsza po przegryzieniu. moni 2013-11-03 16:38:54.2 ![]() Są pyszne, ale koniecznie trzeba dodać coś na "usztywnienie". Trochę mąki ziemniaczanej i smażą się bezproblemowo. moni 2013-11-03 16:09:15.979 ![]() Też dodałam tylko trochę oliwy i nie przyprawiałam zbyt mocno. Wyszedł pyszny, kremowy dip. :) moni 2013-11-03 16:05:22.259 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marcela 2013-11-03 15:22:17.449 ![]() Jeśli ktoś nie przepada za smakiem awokado, polecam nie dodawać. Marcela 2013-11-03 15:14:27.591 Słoneczna kasza jaglana z daktylami (wegańska) szkoda tylko, że w Polsce margaryna nie jest wegańska- zawiera D3. ale bez niej też da radę- dodałam dodatkową łyżeczkę miodu ~palit 2013-11-03 13:49:58.974 ![]() Marta, polecam puszka.pl/przepis/4233-nalesniki_w_10_minut.html - tak, ciasto jest dosyć płynne, ale dzięki temu ładnie i łatwo rozlewa się po patelni, a naleśniki są jak trzeba :) Mi czasem wychodzą takie dziury, jakich pragniesz, kiedy patelnię za bardzo nagrzeję przed wlaniem ciasta. patrycccja 2013-11-03 09:53:48.394 Naleśniki ruskie (wegańska) Dziękuję Majczi :) Spróbowałam z mąką ziemniaczaną i jest zdecydowanie lepiej, ale chyba zrobiłam za gęste ciasto bo z trudem się rozlewało po patelni i w efekcie wyszły mi grube naleśniki (a lubię cienkie). Ale postęp jest, bo były dość miękkie i w rulon zwinęły się bez rwania. Składania na razie nie próbowałam. Z farszem z dyni na słodko były pyszne. ~Marta 2013-11-03 03:26:40.882 Farinata (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ahven 2013-11-02 21:48:45.653 Bułeczki żytnie (wegańska) 3/16 l wody ? nie łatwiej napisać ok. 200ml ? ~ala 2013-11-02 20:50:08.585 Owsianka - tradycyjne płatki owsiane na mleku (wegańska) Mniam , mniammm ! <3 ~Weraaa ;3 2013-11-02 19:39:16.556 Pyszne Pesto Pietruszkowe, w którym natka pietruszki zupełnie zmienia swoją osobowość (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ireth 2013-11-02 18:19:10.023 Jednogarnkowiec z białą kapustą, ryżem i pieczarkami (wegańska) polecam dodać puszkę kukurydzy, wtedy jest 'complete', mogłabym rzec. dzięki za pomysł na wspaniałą szamkę ! terefere 2013-11-02 18:05:50.116 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mihrimah 2013-11-02 14:05:21.978 Uzupełniający napój proteinowy weganina (wegańska) Melasa z burakow jest dostępna w lidlu. ~zosiaEm 2013-11-02 11:51:58.132 Placki z dyni (wegańska) Ja zrobiłam placki z puree z dyni i jednego jaja (bo nie miałam mąki kukurydzianej). Wyszły świetne, dziękuję za przepis! Gratia 2013-11-01 23:44:56.06 ![]() fangy, wychodzi z tego 4-litrowy gar. Nie wiem na ile osób - zależy czy na obiad czy mniejszy posiłek, jakie dodatki... i ile zjemy z łakomstwa ;) Przechowuję po prostu w lodówce. Jeśli "na dłużej" oznacza dla ciebie na zimę, to oczywiście można pasteryzować -pakujesz gorące, najlepiej do wyparzonych słoików, zakręcasz, pasteryzujesz 15 min. (dżemówki) lub do 30 min. (większe) od momentu zagotowania wody. patrycccja 2013-11-01 23:41:58.011 Leczo wielowarzywne - z cukinią, selerem naciowym, marchewką i pieczarkami (wegańska) Na ile porcji są te proporcje i jak najlepiej przechować to leczo na dłużej? fangy 2013-11-01 23:23:26.393 Fasolka po meksykańsku (wegańska) Trzeba by to wypróbować. AreWeAllWeAre 2013-11-01 18:50:10.883 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marcela 2013-10-31 15:24:32.797 Zupa-krem dyniowa z imbirem i mlekiem kokosowym (wegańska) hauadaj, bardzo dużo zależy od gatunku dyni, z której ją robiłaś efedrina 2013-10-31 11:11:25.193 Ogórki kiszone w słoikach (na zimę) (wegańska) Tydzień temu zrobiłam na podstawie tego przepisu kiszone buraki. Pokrojone w slupki wielkosci malych ogorkow. Są wspaniałe!! Do przegryzania, spring rollsow a nawet sushi. A z wody doskonaly barszczyk...zastanawiam sie tylko czy tak dobrze jak ogorki przetrzymaja bez pasteryzacji efedrina 2013-10-31 11:05:28.837 Sojowo-wielowarzywny pasztet Joanny (wegańska) czy soję można zastąpić grochem/soczewicą lub tp ? terefere 2013-10-30 17:39:26.385 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |