7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Ocet jabłkowy (wegańska) Zrobiłam ze skórek gruszek. Niecodziennie, ale mieszam - wówczas skórki opadają z powrotem na dno. I czekam niecierpliwie, co mi z tego wyjdzie... Dana 2013-10-24 13:39:51.722 Placki z cukinii (wegańska) Ja takze nie obieralam ani nie czyscilam cukinii, po prostu mialam mala, wiec to nie bylo potrzebne. Dodalam make cieciorkowa, kukurydziana i troche suchej manny, zeby sie masa trzymala i czosnek dla zaostrzenia smaku. Bardzo dobre i robi sie blyskawicznie! Ireth 2013-10-24 12:07:32.07 Tarta kokosowa (wegańska) Jakiej średnicy użyłaś formy do pieczenia? ~Jarmush 2013-10-24 11:35:22.08 Ciasto marchewkowe z bakaliami i kawałkami czekolady (ovo-wege) czy ktoś orientuje się czy to ciacho można upiec w prodiżu? orzechova 2013-10-24 10:51:20.679 Keczup z cukinii (wegańska) pysznościowe! zjadłam już prawie cały zapas ;) orzechova 2013-10-24 10:48:03.154 Szybki deser z mango (wegańska) Ogarnęłam ;) Dzięki za przepis, zrobię to! EwaH 2013-10-24 05:30:26.548 Szybki deser z mango (wegańska) Z góry przepraszam za dodanie "zobacz jak ubić mleko..." z mojego bloga, ale się zamyśliłam i skopiowałam jak leci :) Nula 2013-10-23 22:50:50.01 Hummus (wegańska) Zrobiłam! Dałam jednak mniej oliwy, ale za to troszkę wody z wypłukanymi resztkami z naczynia, w którym kręciłam własne tahini. Wyszedł perfekcyjny! Niebo w gębie :) TNT 2013-10-23 12:39:42.371 Domowe tahini do hummusu (wegańska) Właśnie zrobiłam, pierwszy raz w życiu. Wyszło IDEALNE. Za moment zabieram się za hummus, mam nadzieję, że efekt powali nie tylko mnie ;] TNT 2013-10-23 11:17:31.373 Ocet jabłkowy (wegańska) Ok, będę mieszać, teraz wszystko jeszcze "świeże", więc może systematycznie mieszając, nie będę musiała wywalać tych z wierzchu (w końcu nie jest tego dużo). Zobaczymy, co przyniosą kolejne dni :D W ogóle to kolor mojej wody jest czerwonawy, taki różyk :D martina 2013-10-22 21:41:02.68 Ocet jabłkowy (wegańska) Myślę, że filtr do kawy będzie ok. Jeśli skórki wypływają to niestety będziesz musiała trochę popracować, żeby nie spleśniały. Tak jak pisałam wcześniej - ja codziennie wyjmowałam te najbardziej wystające, a resztę mieszałam. Aż któregoś dnia w końcu nic już nie wypływało :) patrycccja 2013-10-22 21:12:24.029 Zupa z soczewicy z kapustą kiszoną (wegańska) Uwielbiam ten przepis! Ja dodaje do zupy więcej marchwi i czasem zielony groszek. Pycha! TygryseG 2013-10-22 19:55:33.678 Biała kawa czyli Inka z mlekiem (wegańska) smak dzieciństwa, muszę koniecznie spróbować z mlekiem roślinnym, od tak dawna nie miałam tego przysmaku w ustach! TygryseG 2013-10-22 18:18:27.749 Ciasto czekoladowo - bananowe (wegańska) Ciasto rewalacyjne!:) halyna 2013-10-22 18:13:58.048 Pasta z zielonej soczewicy z orzechami (wegańska) bardzo smaczna i "uzależniająca" ~rok2 2013-10-22 18:01:25.061 Ocet jabłkowy (wegańska) Zalałam dziś skórki jabłek (dość grubo obranych) w słoiku po kawie. Gaza mi się skończyła, zakryłam więc słoik filtrem do kawy i nałożyłam gumkę. Myślicie, że będzie OK? Czy lepsza byłaby ściereczka bawełniana? Filtr też powinien "oddychać". Ale bardziej mnie martwi to, że te skórki nie do końca zatonęły (są lekkie). Jak uratować sytuację, żeby jednak wyszedł z tego ocet? martina 2013-10-22 17:20:22.207 Manna orzechowa (z masłem orzechowym) (wegańska) O matko... Pyszne... A jak zapycha!!! zielenieję 2013-10-22 11:03:25.295 Pasta "łososiowa" (marchewkowo-orzechowa) (wegańska) Pominąć sok pomidorowy i część bułki tartej (bez sensu :)), dokwasić sokiem z cytryny i jest pycha! (A, i to gotowanie nie wiem, po co - warto zostawić na kilka godzin, żeby się smaki przegryzły, jak z każdą pastą, ale to wszystko). moritura 2013-10-21 22:05:27.23 Prosta zupa cebulowa z grzankami (wegańska) Zrobiłam :). Moja rodzina oszalała na jej punkcie już 4 razy "musiałam" ją zrobić! :) Pozdrawiam ~Ewelina 2013-10-21 15:16:25.815 Masło orzechowe - domowe, prawdziwe, najlepsze, bez niepotrzebnych dodatków (wegańska) zrobiłam :) dość czasochłonne zajęcie,więc najlepiej wygospodarować jakiś wolny dzień na produkcję tego masła, żeby odbyła się ona bezstresowo i bezspinowo :P. w każdym razie - jest pyszne! najlepsze!!! zrobiłam z moich ulubionych orzechów, czyli z nerkowców, wcześniej uprażonych i gwarantuję, że nie jest wcale mdłe, wręcz przeciwnie, nawet bardziej mi smakuje niż tradycyjne z ziemnych. współlokatorom też zresztą ;). chciałam masło crunchy, więc dodałam potem tylko garść posiekanych, też uprażonych orzechów, do tego spora szczypta soli. jest klejące, aromatyczne i ciągnące, a położone na gorącą owsiankę rozpływa się :). na pewno będę częściej robić, na drugi ogień pójdą same migdały, nie mogę się doczekać :D majczi 2013-10-21 08:54:48.854 Chutney jabłkowy z cynamonem, goździkami i cayenne (wegańska) A jabłek obranych 900g ;-), czyli ciut więcej. martina 2013-10-20 23:24:26.14 Chutney jabłkowy z cynamonem, goździkami i cayenne (wegańska) Zrobiłam ;-) z modyfikacjami. Zamiast szklanki cukru dałam tylko 75g trzcinowego, bo tylko tyle mi zostało na stanie (i ta ilość wystarczyła, ale jabłka miałam w miarę słodkie, a nie kwaskowe ;-)). Pomarańczę mi zjedli, więc dodałam wodę z odrobinką soku z cytryny. Cynamonu - czubata łycha, ocet balsamiczny, bo jabłkowy się skończył. Zamiast pieprzu cayenne użyłam 40g posiekanej papryczki chilli. I 3 ząbki czosnku. Szczyptę kurkumy dorzuciłam, wyszedł mi piękny czekoladowy kolor :D Bardzo smaczne. 5 x 200ml. Z czerwonym octem winnym też pewnie wyszłoby super. martina 2013-10-20 23:22:13.345 Dyńkowe burgery (wegańska) Dynię kroimy na pół, wydrążamy z pestek , kroimy na plastry i wrzucamy na blaszkę i do piekarnika. Pieczemy w 200 °C do miękkości. Plastry dyni obieramy ze skórek, a wszystko co pozostanie to nasze puree, która można rozgnieść dodatkowo widelcem lub zblendować, bo dynia hokkaido jest jednak dość mączasta :) mniumniu 2013-10-20 22:45:54.47 Sałatka ziemniaczana (kartofel salat) z ogórkami kiszonymi i cebulą - klasyka (wegańska) Proste i smaczne. Podałam z prażoną cebulką. Jeszcze smaczniejsze :) ~visNK 2013-10-20 21:26:00.061 Paprykarz ryżowy z włoszczyzną (wegańska) Właśnie zrobiłam. Pycha!!!! :) Qmcia 2013-10-20 20:11:59.652 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |