7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140    


Kompot jabłkowo-śliwkowy (wegańska)
Do owoców nie dodawana jest w ogóle woda? Nie przypalą się?
~Magi 2013-10-13 12:02:24.348

Mleko owsiane naturalne (wegańska)
0,3*380=114kcal. Porcja będzie miała ciut mniej, bo paproszki zostają na szmatce. Indeks płatków sprawdź sobie w tabelce jakiejś.
martina 2013-10-13 10:50:36.458

Adżika (przepis od Niny z Moskwy) (wegańska)
Zrobiłam ze śliwką, cukrem trzcinowym (tylko 150g), oliwą (200g = szkl.). Pieprzu nie dodałam, bo zapomniałam. Super. Ważne, żeby po dodaniu oliwy, przemiksować, wtedy pojawi się ten ładny kolorek marchewkowy, mieszając tylko łyżką, oliwa nie chce się wmieszać.Musiałam najpierw gotować na 2 garnki i odparować więcej wody, potem przełożyłam do jednego, wyszło mi ok. 4,7 litra zamiast 6 litrów. Myślę, że lekkie zagęszczenie jest nawet lepsze ;-) Następnym razem zrobię bez cukru w ogóle, bo nie jest konieczny. Tu się nie ma co zepsuć ;-) I koniecznie ze ŚLIWKĄ.
martina 2013-10-13 10:41:34.323

Mleko owsiane naturalne (wegańska)
Czy ktos jest w stanir okreslic kalorycznosc i indeks glikemiczny tak przygotowanego mleka?
Maikekula 2013-10-13 10:26:37.599

Wegański piernik (wegańska)
Świetny! Zjedliśmy cały w 2 osoby w ciągu 4 godzin!
Upiekę taki dla teściów na święta!
Vegan VicTorry 2013-10-13 10:19:26.534

Najlepsze burgery wegańskie jakie jadłam! (wegańska)
Czy zamiast mąki moznaby uzyc otrębów owsianych lub innych? Czy to wyjdzie?
Maikekula 2013-10-13 10:18:19.314

Kotlety co się je w pracy (sojowe w sezamie) (wegańska)
Każde kotlety można upiec, te na pewno nie są wyjątkiem ;-) Natłuść blachę i będzie OK.
martina 2013-10-13 10:03:04.881

Kotlety co się je w pracy (sojowe w sezamie) (wegańska)
czy mozna tak kotleciki/pulpeciki upiec w piekarniku, zeby nie smazyc?
Maikekula 2013-10-13 09:59:26.854

Smażone pierogi drożdżowe z pieczarkami (wegańska)
Nie dobre !! Fuuu
~Music it's my life 2013-10-12 19:17:34.946

Adżika 1 (wegańska)
Mam pytanie odnośnie orzechów włoskich. Czy sparzacie je wrzątkiem wcześniej i osuszacie na sicie? Takie ze skórką są gorzkie i często zakurzone itd. Sitko w maszynie mielącej takie jak do maku?
martina 2013-10-12 18:31:05.338

Pasta "orzesz-ty-ciecie" (wegańska)
Dodatkowo podpieklam wszystko na patelni- pyyychooota!!
mustystrawberry 2013-10-12 17:35:13.541

Tahini tradycyjne lub białe - domowe, najlepsze, bez goryczki, bez niepotrzebnych dodatków (wegańska)
Niełuskany trudno dostać, fakt. Najłatwiej jednak kupić przez sieć. Ja ostatnio kupiłam w Evergreenie. W sklepach azjatyckich też bywa - jednak łatwiej tam dostać łuskany i czarny.
Jeszcze tak dla ścisłości - sezam może być beżowy lub czarny, a podobno może mieć też inne kolory. Kolor daje mu łuska. Po obłuszczeniu zawsze jest jednak jasno-kremowy. W sprzedaży w PL dostaniesz sezam zwykły (łuskany), a z rzadka również niełuskany (ciemniejszy beżowy, taki szarawy w odcieniu) lub czarny (de facto też niełuskany, ale to już w nazwie nie jest podkreślane, bo bardziej liczą się walory estetyczne). Mi chodziło o to, żebyś szukając niełuskanego nie rozglądała się tylko za czarnym :)
patrycccja 2013-10-12 17:26:28.706

Tahini tradycyjne lub białe - domowe, najlepsze, bez goryczki, bez niepotrzebnych dodatków (wegańska)
Ooo, jakoś zawsze myślałam, że czarny i niełukany to to samo. A gdzie kupiłaś go, patrycjo?
martina 2013-10-12 16:36:50.314

Tahini tradycyjne lub białe - domowe, najlepsze, bez goryczki, bez niepotrzebnych dodatków (wegańska)
Em, tak dla ustalenia uwagi: niełuskany i czarny sezam to 2 różne rzeczy :D Niełuskany jest kremowy, tylko mniej żywy kolor ma i jest ciut ciemniejszy niż łuskany :) Nasse, przy niełuskanym nie masz problemu z gorzkim smakiem? Kiedyś spotkałam się z takim twierdzeniem, choć wydaje mi się to dziwne.. Ja dopiero niełuskany sezam kupiłam i jeszcze nie przetestowałam :)
patrycccja 2013-10-12 16:14:34.424

Tahini tradycyjne lub białe - domowe, najlepsze, bez goryczki, bez niepotrzebnych dodatków (wegańska)
nasse, czarny sezam kupujesz na wagę? Czy paczkowany?
martina 2013-10-12 16:01:53.659

Tahini tradycyjne lub białe - domowe, najlepsze, bez goryczki, bez niepotrzebnych dodatków (wegańska)
Robię dokładnie tak samo, bez dodatku oleju - przy długim miksowaniu nie jest potrzebny. Ja jednak robię z niełuskanego, dzięki czemu ma prawie dwa razy więcej wapnia :)
nasse 2013-10-12 15:04:05.739

Ciasto z dyni (ovo-wege)
swietne ciasto na jesien. Pyszne i proste
pamelal 2013-10-12 14:43:47.986

Surówka z dyni i jabłek (lakto-wege)
prosta i bardzo dobra :)
pamelal 2013-10-12 14:32:18.566

Makaron z zielonym, brokułowym sosem (lakto-wege)
Naprawdę świetny sos, dodaję do wszystkiego dla całej rodziny. Polecam :)
pamelal 2013-10-12 14:17:52.972

Minestrone - zupa jarzynowa, która daje dużo możliwości (wegańska)
dla mnie smakuje trochę jak rosół:D
kiń 2013-10-12 13:39:14.47

Tempura (wegańska)
Nigdy nie robiłam, bo nie wiedziałam jakie proporcje. Podobno sprawdzają się 50 g pszennej mąki, 25 kukurydzianej i 1/2 szkl. zimnej wody (najlepiej gazowanej). Do sprawdzenia.
~cynk 2013-10-12 10:41:56.072

Surowe ciasto z awokado, karobem i malinami (wegańska & RAW)
Ja tych na spód nigdy nie moczę. Mój stary blender daje radę, ale młynek do orzechów jest najlepszy jeśli chodzi o mielenie orzechów. Młynka nie polecam natomiast do rozdrabniania daktyli.
readeat 2013-10-11 23:46:26.708

Dwukolorowa zupa krem z cukinii (wegańska)
Muszę wypróbować z gałką!! Cieszę się, że smakowała
readeat 2013-10-11 23:43:18.803

Wegańskie bezglutenowe pieguski (wegańska)
Jeśli zastąpiłaś syrop z agawy cukrem możesz dodać więcej mleka, spróbować piec krócej i może w trochę wyższej temperaturze. Wtedy ciasteczka powinny być bardziej miękkie.
readeat 2013-10-11 23:42:12.016

Wegańskie bezy (wegańska)
Moja piana ubiła się świetnie i myślałam, że mi się uda. Niestety, bezy całkowicie rozpłynęły się w piekarniku. Może spróbuję jeszcze raz, ale na pewno nie prędko.
Scansenmuseum, przy oddzielaniu siemienia od kisielu trzeba działać szybko i przelać zaraz po wyłączeniu palnika. Już lekko schłodzony kisiel mocno gęstnieje. Testowałam wielokrotnie, bo z siemieniowego kisielu robię maskę na włosy :)
nasse 2013-10-11 20:40:30.098

   130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas