7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Pieczona papryka marynowana w oliwie z czosnkiem (w słoikach) (wegańska) Robię tę paprykę trzeci raz. W zeszłym roku niestety cały zapas musiałam wyrzucić, bo spleśniała. Nie wiem dlaczego. Wszystko robię zgodnie z przepisem. Może to czosnek był popsuty, jakiś chiński czy co? Robiłam też kiedyś sałatkę ogórkową z dodatkiem czosnku i też się popsuła. Tak czy inaczej pyszny przepis. Papryka świetnie się sprawdza na kanapkach lub jako kolorowy dodatek do sałatek w zimie. No i zawsze miło, że można coś "zamarynować" bez octu, na który mam alergię. ~olala 2013-09-17 18:02:27.332 Najlepsze burgery wegańskie jakie jadłam! (wegańska) Absolutna rewelacja! Dałem tylko trochę mniej bułki tartej (tak z 1/3 szklanki) i konsystencja też wyszła ok. Smakowo nie wiem czy bym się dał nabrać, że to mięso, ale na pewno burgery są przepyszne :) Avalo 2013-09-17 16:50:27.516 Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska) ja bym to chętnie zrobiła na przyprawie garam masala :) ~nina 2013-09-17 16:43:53.55 Ciasto dyniowe (wegańska) Robilam dzisiaj i niestety nie wyszlo:( Wyszedl tylko spod.Nie wiem dlaczego mleko kokosowe nie chcialo sie ubic na sztywno z reszta skladnikow.Robilam wszystko tak jak w przepisie i niestety..Zostawialm spod ,polalam czekolada i posypalam orzechami.Krem musialam wyrzucic:( paulein89 2013-09-17 15:44:05.073 Afrykańskie spaghetti (african macaroni) (wegańska) REWELACYJNE! Korzystałam już z wielu przepisów z puszki, ale ten to mistrzostwo świata, zupełny numer jeden. Tak, tak, pieję z zachwytu, ale różnica między oczekiwaniami (dobra tam, mam resztki, może coś tam wyjdzie) a efektem końcowym jest powalająca. Robiłam je już dwa razy, na pewno będę robić jeszcze. Ba, podrzucę przepis mamie, żeby przestała bać się łączenia makaronu z ziemniakami :) Dreu 2013-09-17 14:57:37.766 Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska) ojaaa czytam te komentarze i chyba jutro bedzie robione. tak! zjem to z soczewica :P juz nie moge sie doczekac :) roli 2013-09-17 14:28:52.545 Wegańskie ciasto czekoladowe (wegańska) Jezu, 1 lub 1,5 szkl. oleju? Lekka masakra :D martina 2013-09-17 13:27:24.824 Ciasto dyniowe (wegańska) Mniaaam :) Trzeba zrobić nowy, tym razem z czekoladą :D Nula 2013-09-17 12:04:21.85 Ocet jeżynowy na bazie octu jabłkowego (wegańska) Można też podobnie zrobić z innymi owocami? A może masz doświadczenia z octem z aronii, albo np. czarnego ? monika77 2013-09-17 11:52:57.732 Tofucznica - tofu a'la jajecznica ze szpinakiem (wegańska) Marta, po prostu uwielbiam Twoj komentarz!!! teraz mam zamiar wyprobowac te tofucznice na swoim mezu :D ~Kasia 2013-09-16 23:29:51.611 Kasza gryczana + seler (wegańska) Nirvana wszystko fajnie, ale niby po co robić tyle zamieszania z tą kaszą? Wystarczy przecież tylko na jedną szklankę kaszy dać dwie szklanki wody (czy jakoś tak ;)i poczekać aż się ugotuje. Mi tam by się nie chciało się co 5 minut dolewać wody i jeszcze specjalnie garnek owijać kocem. :P ~Asia 2013-09-16 21:34:48.954 Ciasto dyniowe (wegańska) Tak sobie myślę, że z polewą czeko to musi być super! I kolorystycznie byłby pełen odjazd! Ciemna polewa tylko by podkreśliła świetny kontrast kolorów :) patrycccja 2013-09-16 21:18:57.656 Pierogi z kapustą i grzybami - mięciutkie :) (wegańska) Doskonale ciasto! Farszu nie probowalam - lubie improwizacje ~Monika 2013-09-16 17:44:46.93 Sos majonezowy z kaszy jaglanej (wegańska) ja przepraszam, ale ten sos nie ma nic wspólnego z majonezem - zarówno jeśli chodzi o konsystencję, jak i smak. ogólnie średni przepis. ~maciek 2013-09-16 17:34:24.367 Ciasto na pizzę - oryginalne, prosto z Neapolu (bez drożdży) (wegańska) " Gotuje 20 lat i takiego gniota jeszcze nie zrobiłem. Sory ;/ " Jeżeli gotujesz 20 lat to powinieneś mieć więcej doświadczenia. Pizzę piecze się w temperaturze 350 - 420 stopni Celsjusza, ja gotuję tylko 6 lat i już to wiem! ~huru 2013-09-16 16:25:02.749 Kasza gryczana + seler (wegańska) Kaszę gryczaną gotuję tak jak nauczyła mnie babcia... żadnych woreczków! Wygląda to trochę inaczej, niż czytałam na stronie, ale może ktoś ma ochotę spróbować? Oprócz wody, garnka, kaszy potrzebna gazeta. I koc. I wrzątek w czajniku. zagotować 3/4 szkl.wody, dodać łyżkę oliwy. Posolić, o ile ktoś lubi. Ogień średni. Wsypać szklankę kaszy, pomieszać. Woda wchłonie się prawie od razu. Zalać wrzątkiem z czajnika tak na centymetr-do dwóch ponad kaszą. Pomieszać. Teraz wchłonięcie wody potrwa ciut dłużej. I zalać raz jeszcze, też ok. 2 cm. Proszę mi wierzyć, to się robi automatem po paru razach! Spróbować, ziarenka powinny być lekko twardawe (jeśli są zbyt twarde, dolewamy wody po raz trzeci), a w kaszy na dnie po przegarnięciu łyżką widać przy dnie wodę. I teraz szybko: na garnek pokrywka, garnek na rozłożoną gazetę, zawijamy rogami gazety na krzyż i pakujemy na kwadrans pod koc. Po kwadransie kasza "dochodzi" i jest ok. Ale może stać i godzinę. Co dla mnie bardzo ważne: nigdy się nie klei (to ta oliwa) i nie jest rozciapciana. Podgrzewana na patelni w zasadzie nie wymaga już tłuszczu, chyba że odrobina masła do zapachu... ~nirvana 2013-09-16 16:03:02.917 Szpinak z cukinią, papryką i makaronem - mniam (wegańska) bardzo dobre połączenie. nie użyłam cebuli i dodałam uprazone pestki słonecznika. pycha :) ~mortycja 2013-09-16 15:17:00.689 Surowe ciasto z awokado, karobem i malinami (wegańska & RAW) Jak to smakuje? Robił już ktoś? A migdałów nie trzeba namoczyć przed blenderowaniem? Boję się o mikser... koszka 2013-09-16 02:08:06.293 Marchewka z mlekiem kokosowym (wegańska) Wypróbowałam dzisiaj, pyszności z brązowym ryżem:) dodałam tylko więcej marchewki więc było ekstra-marchwiowe:) Pyza 2013-09-15 22:20:59.971 Muffiny gruszkowo-orzechowe (wegańska) Pyszne, puszyste muffiny. Dodałam 5 gruszek, które wcześniej starłam na tarce, trochę więcej mleka, a zamiast orzechów pokruszone płatki migdałowe, bo akurat miałam pod ręką. Wyszły wyśmienite! Z pewnością jeszcze nie raz do nich wrócę :-) Vegegirl 2013-09-15 18:07:54.68 Bób - jak gotować, do czego wykorzystać (wegańska) Bób w piekarniku parowym nie wchłonie soli a po drugie nie wolno jej stosować w nim.... ~Beri 2013-09-15 16:10:21.127 Bigos z cukinii (wegańska) A ja sobie wkroiłem jeszcze do tego parpykę czerwoną i było spoczko ;) Pan Ładny 2013-09-15 00:08:48.479 Kotlety jęczmienno-fasolowe (wegańska) Bardzo dobre, zwłaszcza z sosem grzybowym :-) aldeia 2013-09-15 00:03:33.645 Claudio (alternatywa pesto, z rukolą) (wegańska) Zrobiłam bo miałam lekko zdechłą rukolę w lodówce - całkiem niezłe, ale byłoby lepsze bez tej goryczki - spróbuję jutro podgrzać i zobaczę jak to wpłynie na smak. kasumi90 2013-09-14 16:11:01.407 Curry z dyni z czerwoną soczewicą (wegańska) Bardzo dobre :) własnie podjadam przed obiadem :> Gabryella 2013-09-14 10:20:06.238 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |