
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Ciasto czekoladowe (wegańska) A te 200 st. C to z termoobiegiem?????? ~Inesita 2013-09-10 14:25:36.339 Fasolka "niebo w gębie" (wegańska) Super przepis. Robiłam bez melasy - nadal słodki i pyszne. kamula77 2013-09-10 13:41:17.895 Pesto (wegańska) Zamiast orzechów piniowych polecam płatki migdałowe! Dużo łatwiej się miksuje i pycha! ~papa 2013-09-09 23:42:59.128 Pasta/smarowidło z czerwonej soczewicy z tymiankiem i curry (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Avalo 2013-09-09 19:52:19.699 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() majczi 2013-09-09 18:29:46.395 Ciasto kruche (na tartę, ciasta, do wypełnienia farszem) (wegańska) no i fiasko. ciasto zbiło mi się w piękną kulkę, ale po upieczeniu uzyskałam piasek, coś w rodzaju sypkiej kruszonki. więc zamiast tarty zrobiłam sobie coś typu odwrócone crumble. ale zjadłam oczywiście ;) i nie poddaję się - będę próbować, w końcu się uda. Glo 2013-09-09 16:39:38.459 Napój urody, sok marchewkowo-pomarańczowy (wegańska & RAW) a to dziwne ze SIE NIE MIESZA :) w przepisach mozna rowniez dodac plastry ogorka, marchew, imbir, duzo tego :) ~czesuiej 2013-09-09 14:01:41.832 Kotlety jęczmienno-fasolowe (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ryzio 2013-09-09 14:00:21.301 Ciasto z dyni (ovo-wege) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ekasha 2013-09-09 08:46:25.516 Wegańskie lody o smaku chałwy (wegańska) Pyszne. Wlasnie zrobilam. ~Barbara 2013-09-09 05:17:58.51 Babeczki z nadzieniem (bezglutenowe, bezmleczne, bezjajeczne) (wegańska) Jaką bezglutenową mąkę najlepiej użyć? Nibeneth 2013-09-09 00:23:05.579 Ciasto czekoladowo - bananowe (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Thuvien 2013-09-08 21:31:35.857 Kurki - mrożenie (wegańska) Jeśli zamroziłaś kurki bez blanszowania to jeszcze możesz je uratować dodając. do smażenia trochę miodu to zniweluje gorycz .zapewniam ,że nie będą słodkie.Kwestia tego ile masz kurek .proponuję pół łyżeczki do 1 łyżeczki ~Wanda 2013-09-08 20:06:36.746 Kurki - mrożenie (wegańska) Świerze umyte kurki smażę też do momentu odparowania i jeszcze około 5 min następnie dodaję cebulę duszę aż cebula zrobi się przezroczysta wtedy podlewam wodą ,albo śmietaną i robię sos .Można też razem z cebula wrzucić piersi z kurczaka pokrojonego w kostkę ,doprawić solą i pieprzem zalać śmietaną zagotować i gotowe.Pychotka do ryżu na sypko lub ziemniaków.Smacznego. Oczywiście kurki podlane wodą też zaprawiam śmietaną i zaciągam mąką. ~wanda 2013-09-08 19:53:57.902 Kurki - mrożenie (wegańska) Do blanszowania kurek staram się wlać tyle wody żeby tylko można było je sparzyć ,ponieważ nie wylewam jej tylko zamykam w słoiku.Jak gotuję zupę zimą to zapewnia doskonały smak i zapach. tylko ,że kurki smażę zamrożone jak odparuje woda smażę jeszcze około 5 min.następnie wrzucam do wody z blanszowania i dalej według uznania gotuję zupę. ~wandakied 2013-09-08 19:32:29.836 Puszyste ciasto z owocami (np. ze śliwkami) (wegańska) z gazowanych napojów mam tylko piwo Karmi (bezalkoholowe), myślicie że się nada? dragmara 2013-09-08 19:01:31.184 Kurki - mrożenie (wegańska) Jeśli chodzi o mrożenie kurek to proces taki sam jak niżej a następnie wrzucam na wrzątek zamieszam po około 1-3 min wyciągam z wody i osuszam jak niżej.Po przestygnięciu zamrażam. ~wanda 2013-09-08 18:54:48.029 Kurki - mrożenie (wegańska) ja kurki czyszczę dobrze płuczę w dużej ilości wody,następnie wybieram rękami bo są na powierzchni wody ponownie wrzucam do czystej wody można dodać trochę soli mieszam i zostawiam na 15-30 min.potem mieszam zbieram zwody płuczę jeszcze raz i wykładam na durszlak jak obciekną zwody to wysypuję na ręcznik papierowy drugim kawałkiem lekko przyciskam aby lepiej osuszyć i gotowe do smażenia. ~wanda 2013-09-08 18:36:15.024 ![]() pyszna,chociaż trzeba uważać z przesoleniem. Zamiast zielonych dodałam czarnych oliwek i pół ząbka czosnku, gdyż nie lubię tak intensywnego smaku oliwek. Wyszło idealnie. Polecam! Koreczka1 2013-09-08 16:49:41.002 Salami wegańskie z fasoli (wegańska) Klauducha, bo z agar agar opcja 'im wiecej tym lepiej' nie dziala! :D (zreszta jak z prawe wszystkim heh) Nie mozna dac wiecej niz w przepisie, bo to wlasnie nadmiar nadaje kruchosc! :D Juz sie nie moge doczekac kiedy zrobie te 'salami', brzmi niewiarygodnie :)) ~Mamucha 2013-09-08 16:31:20.587 ![]() Aha, tu nie ma porcji, ale z przyzwyczajenia moja głowa zanotowała, że są :)) RudyRydz 2013-09-08 15:00:23.871 ![]() Robię w sumie jak w przepisie, tylko wszystkiego więcej (na oko) i wychodzi mi pyszna zupa.Szybko się przyrządza, tylko jak to zupa, trochę na gazie musi postać. A ziemniaki dodaję razem z resztą włoszczyzny i muszę to robić wcześniej, ponieważ jakbym gotowała dłużej sam groch, to się rozgotowywałby. Aha, włoszczyzna ścieram ta tarce i chwilkę podsmażam na patelni zanim podam (pomysł z puszki :) ) RudyRydz 2013-09-08 14:59:28.041 Niezdrowe, ale pyszne tosty z masłem orzechowym i bananami (lakto-wege) mniam po samym przeczytaniu Kingap 2013-09-08 12:40:07.635 Hummus (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To co moim zdaniem dosyć ważne to także fakt, że hummus długo może pozostać w lodówce - mój stoi już drugi tydzień i wciąż nic złego się z nim nie dzieje ;) Avalo 2013-09-08 11:29:58.436 ![]() Były wyśmienite! Przepis naprawdę warty polecenia. Piwa rzeczywiście nie było wcale czuć. Ciasto było miękkie, a farsz nie stanowił do niego wielkiego kontrastu, gdyż również był mięciutki. Farszu wyszło trochę więcej niż ciasta, ale spokojnie można zjeść go "na surowo" np. jako dodatek do obiadu. soap_dish 2013-09-08 11:07:38.353 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |