7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152    


Tofurnik cytrynowo-limonkowy (wegańska)
Ja mam zamiar wziąć cztery kostki tofu po ok. 240 g, bo zwykle takie kupuję. Razem to wyjdzie ok. kg, sporo!
EwaH 2013-09-04 06:24:17.618

Niemal identyczna nutella (wegańska)
~szwaczka, dzięki za czujność - F czy C robi różnicę. Już poprawiłam w przepisie!
EwaH 2013-09-04 06:22:48.427

Niemal identyczna nutella (wegańska)
Jakiś chochlik... niewiele by chyba zostało...
~szwaczka 2013-09-03 22:25:51.516

Niemal identyczna nutella (wegańska)
375 stopni to chyba F a nie C.... 180 stopni Celsjusza
po 12 minutach w 375 z orzechów niewiele by cgtba zostało....
Ale chętnie wypróbuję. Dziękuję
~szwaczka 2013-09-03 22:24:52.384

Mleko sojowe (wegańska)
Jak na domowe mleko sojowe wychodzi bardzo dobre :) Moim zdaniem nadaje się nawet samo do picia. Odciskanie przez gazę przed gotowaniem jest dużo praktyczniejsze, niż w innych przepisach. A niewielki dodatek soli niweluje specyficzny posmak. Osobiście zrobiłem w małej modyfikacji - w ramach słodkości dodałem 6 pastylek stewii.
Avalo 2013-09-03 19:41:57.023

Bakłażany po prowansalsku - faszerowane, z pomidorami i czosnkiem (lakto-wege)
bardzo pyszne i proste w przygotowaniu
pixi 2013-09-03 19:34:59.663

Tofurnik cytrynowo-limonkowy (wegańska)
Opakowanie tofu to 180g czy 300g?
nasse 2013-09-03 19:14:45.753

Tort naleśnikowy z budyniem i borówkami (wegańska)
Przykro mi, że tort nie spełnił oczekiwań. Ja jadłam go "na ciepło", tzn. w temperaturze pokojowej i było wszystko w porządku. Może faktycznie na zimno nie jest za dobry.
Także polecam przez podaniem, wyjąć go z lodówki na dłuższą chwilę.
Nula 2013-09-03 13:46:00.417

Oberiba - tradycyjna śląska zupa z kalarepki i ziemniaków (wegańska)
Mistrzowska!
Po prostu przepyszna!
asjaa 2013-09-02 21:07:18.965

Mezalians, ziemniaczano-migdałowa zupa krem (wegańska)
Komentowałam już na blogu readeat, to jeszcze wystawię ocenę tutaj. Oczywiście najwyższą, bo zupa jest fantastyczna - prosta i efektowna :) Zaprawdę powiadam wam, gotujcie i jedzcie.
Sowa90 2013-09-02 19:12:27.579

Proste kotlety z grochu (wegańska)
Przepis zrobiłem w drobnej modyfikacji - do gotującego grochu dałem pół łyżeczki mielonej papryki wędzonej, a do farszu dodałem jajko i otręby żytnie oraz odrobinę bułki tartej. Wyszło bardzo smacznie :)
Avalo 2013-09-02 16:41:34.221

Najlepsze burgery wegańskie jakie jadłam! (wegańska)
Zamiast granulatu sojowego użyłem kotletów sojowych i wyszło bardzo dobrze ;)
pmiszcz 2013-09-02 15:28:06.663

Włoska sałatka makaronowa z rukolą, serem owczym i suszonymi pomidorami (lakto-wege)
Sałatka jest bardzo dobra. Jedno ale: w moim odczuciu makaron razowy sprawił, że wydawała się strasznie ciężka. Następnym razem zrobię ją (bo zrobię na pewno) z białym makaronem.
Sos jest mistrzowski.
Dreu 2013-09-02 13:48:50.376

Najlepsze burgery wegańskie jakie jadłam! (wegańska)
Z rana facet stwierdził: ale mnie naszło na Maca. Powiedziałam: to zrobimy burgery. Pszłam więc do sklepu i zamiast kaszy gryczanej kupiłam jaglaną :D Cóż, stało się. Burgery nawet z jaglanką wyszły perfekcyjnie, do tego stopnia, że kiedy pół porcji przestało noc w lodówce, naprawdę masa smakowała jak mięso (dziwne uczucie). Zamierzam je zrobić po raz kolejny, tym razem z kaszą gryczaną :D
Burgery miały być chwilą takiego samorozpieszczania się. Podane z wielką bułą, cebulą, rukolą, wege majonezem, pomidorem, kiszonym ogórkiem i keczupem smakowały idealnie. I były prawdopodobnie najlepszą rzeczą, jaką kiedykolwiek zrobiłam.
I wątpię, żeby mojego faceta kiedykolwiek znów naszła ochota na Maca :D Gdyby się dało, oceniłabym na więcej niż 5.
Dreu 2013-09-02 13:46:20.415

Makaron ryżowy ze szpinakiem i smażonym tofu (wegańska)
pycha!:)
Dreu 2013-09-02 13:40:16.242

Aromatyczna zupa szpinakowa z kawałkami kotletów sojowych (wegańska)
Zupa jest dobra, aczkolwiek w moim odczuciu przyprawy podane w przepisie są niewystarczające i daniu brakowało jakiegoś porządnego wyrazu zanim go nie doprawiłam po swojemu.
Dreu 2013-09-02 13:39:14.145

Mezalians, ziemniaczano-migdałowa zupa krem (wegańska)
Zupa jest bajecznie prosta, szybka i przepyszna. Nie przepadam za ziemniakami, w zasadzie zrobiłam ją tylko dlatego, że zaciekawił mnie dodatek migdałów. Nie zawiodłam się, robię ją dziś po raz kolejny :) A z dodanymi do kremu uprażonymi migdałami wygląda iście królewsko :D
Dreu 2013-09-02 13:36:13.668

Bułki najłatwiejsze "nocne" (wegańska)
Dzieki za linka, Ewo :)
Ireth 2013-09-02 12:45:55.238

Bułki najłatwiejsze "nocne" (wegańska)
Dziewczyny, zobaczcie tutaj: www.jednostek-miary.info/przelicznik-jednostek.php?typ=kuchnia :)
EwaH 2013-09-02 05:47:38.266

Bułki najłatwiejsze "nocne" (wegańska)
Ruda -- nie mam pojecia. Ale mozesz kupic taki kubek z podzialka w ml i dl i tym odmierzac.
Ireth 2013-09-01 22:49:50.789

Bułki najłatwiejsze "nocne" (wegańska)
a jak pozamieniać te dl na jakieś "ludzki" miary? :D
~ruda 2013-09-01 21:47:58.671

Komosowe ciasteczka z suszonymi dodatkami (bezglutenowe) (wegańska)
Owies jako samodzielna roślina glutenu nie zawiera, lecz jeśli uprawiany jest razem z pszenicą i np. żytem to ''pobiera'' go od nich. Również polecam zastanowić się i sprawdzić dokładnie informacje zanim się będzie kogoś pouczać ;)
Cimeriesi 2013-09-01 19:21:17.808

Caffe Frappe - zimna grecka kawa z pianką (wegańska)
Testowałam na znajomych ;) Super łatwy i szybki przepis :) Tylko jedna wskazówka - nie przesadzajcie z potrząsaniem. Pianka powinna być gęsta, ale nie sztywna. Ja ubijałam chyba z minutę i trochę przesadziłam - myślałam, że pianka trochę się później upłynni, ale nic z tego. Można ją było jeść łyżeczką ;)
patrycccja 2013-09-01 16:46:39.371

Falafel (arabskie kotleciki z cieciorki) z dodatkiem proszku do pieczenia (wegańska)
Świetne! Trochę zmodyfikowałam przepis - nie dodałam proszku do pieczenia i bułki tartej, za to więcej surowej papryki. Smażyłam na aptecznej ilości oleju, na dobrze rozgrzanej patelni. Nie rozpadły się. Polecam.
Annie 2013-09-01 14:50:21.305

Jarmuż duszony w aromatycznej, czosnkowej zalewie (wegańska)
Zasugerowałam się zdjęciem z tymi słoikami, ale skoro Nanak tak zrobiła to ja też spróbuję. Mam nadzieję, że się nie popsuje.
Ogólnei bardzo polecam, jedliśmy tak przygotowany jarmuż jako dodatek do ryżu i panierowanego w sezamie tofu (+ surówka paprykowo-pomidorowa). Ponieważ wyszła mi tego jakaś gigantyczna ilość, dojadaliśmy przez 2 dni. Można spokojnie przechować w lodówce.
~Marta 2013-09-01 14:36:31.846

   142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas