7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Tofurnik cytrynowo-limonkowy (wegańska) Ja mam zamiar wziąć cztery kostki tofu po ok. 240 g, bo zwykle takie kupuję. Razem to wyjdzie ok. kg, sporo! EwaH 2013-09-04 06:24:17.618 Niemal identyczna nutella (wegańska) ~szwaczka, dzięki za czujność - F czy C robi różnicę. Już poprawiłam w przepisie! EwaH 2013-09-04 06:22:48.427 Niemal identyczna nutella (wegańska) Jakiś chochlik... niewiele by chyba zostało... ~szwaczka 2013-09-03 22:25:51.516 Niemal identyczna nutella (wegańska) 375 stopni to chyba F a nie C.... 180 stopni Celsjusza po 12 minutach w 375 z orzechów niewiele by cgtba zostało.... Ale chętnie wypróbuję. Dziękuję ~szwaczka 2013-09-03 22:24:52.384 Mleko sojowe (wegańska) Jak na domowe mleko sojowe wychodzi bardzo dobre :) Moim zdaniem nadaje się nawet samo do picia. Odciskanie przez gazę przed gotowaniem jest dużo praktyczniejsze, niż w innych przepisach. A niewielki dodatek soli niweluje specyficzny posmak. Osobiście zrobiłem w małej modyfikacji - w ramach słodkości dodałem 6 pastylek stewii. Avalo 2013-09-03 19:41:57.023 Bakłażany po prowansalsku - faszerowane, z pomidorami i czosnkiem (lakto-wege) bardzo pyszne i proste w przygotowaniu pixi 2013-09-03 19:34:59.663 Tofurnik cytrynowo-limonkowy (wegańska) Opakowanie tofu to 180g czy 300g? nasse 2013-09-03 19:14:45.753 Tort naleśnikowy z budyniem i borówkami (wegańska) Przykro mi, że tort nie spełnił oczekiwań. Ja jadłam go "na ciepło", tzn. w temperaturze pokojowej i było wszystko w porządku. Może faktycznie na zimno nie jest za dobry. Także polecam przez podaniem, wyjąć go z lodówki na dłuższą chwilę. Nula 2013-09-03 13:46:00.417 Oberiba - tradycyjna śląska zupa z kalarepki i ziemniaków (wegańska) Mistrzowska! Po prostu przepyszna! asjaa 2013-09-02 21:07:18.965 Mezalians, ziemniaczano-migdałowa zupa krem (wegańska) Komentowałam już na blogu readeat, to jeszcze wystawię ocenę tutaj. Oczywiście najwyższą, bo zupa jest fantastyczna - prosta i efektowna :) Zaprawdę powiadam wam, gotujcie i jedzcie. Sowa90 2013-09-02 19:12:27.579 Proste kotlety z grochu (wegańska) Przepis zrobiłem w drobnej modyfikacji - do gotującego grochu dałem pół łyżeczki mielonej papryki wędzonej, a do farszu dodałem jajko i otręby żytnie oraz odrobinę bułki tartej. Wyszło bardzo smacznie :) Avalo 2013-09-02 16:41:34.221 Najlepsze burgery wegańskie jakie jadłam! (wegańska) Zamiast granulatu sojowego użyłem kotletów sojowych i wyszło bardzo dobrze ;) pmiszcz 2013-09-02 15:28:06.663 Włoska sałatka makaronowa z rukolą, serem owczym i suszonymi pomidorami (lakto-wege) Sałatka jest bardzo dobra. Jedno ale: w moim odczuciu makaron razowy sprawił, że wydawała się strasznie ciężka. Następnym razem zrobię ją (bo zrobię na pewno) z białym makaronem. Sos jest mistrzowski. Dreu 2013-09-02 13:48:50.376 Najlepsze burgery wegańskie jakie jadłam! (wegańska) Z rana facet stwierdził: ale mnie naszło na Maca. Powiedziałam: to zrobimy burgery. Pszłam więc do sklepu i zamiast kaszy gryczanej kupiłam jaglaną :D Cóż, stało się. Burgery nawet z jaglanką wyszły perfekcyjnie, do tego stopnia, że kiedy pół porcji przestało noc w lodówce, naprawdę masa smakowała jak mięso (dziwne uczucie). Zamierzam je zrobić po raz kolejny, tym razem z kaszą gryczaną :D Burgery miały być chwilą takiego samorozpieszczania się. Podane z wielką bułą, cebulą, rukolą, wege majonezem, pomidorem, kiszonym ogórkiem i keczupem smakowały idealnie. I były prawdopodobnie najlepszą rzeczą, jaką kiedykolwiek zrobiłam. I wątpię, żeby mojego faceta kiedykolwiek znów naszła ochota na Maca :D Gdyby się dało, oceniłabym na więcej niż 5. Dreu 2013-09-02 13:46:20.415 Makaron ryżowy ze szpinakiem i smażonym tofu (wegańska) pycha!:) Dreu 2013-09-02 13:40:16.242 Aromatyczna zupa szpinakowa z kawałkami kotletów sojowych (wegańska) Zupa jest dobra, aczkolwiek w moim odczuciu przyprawy podane w przepisie są niewystarczające i daniu brakowało jakiegoś porządnego wyrazu zanim go nie doprawiłam po swojemu. Dreu 2013-09-02 13:39:14.145 Mezalians, ziemniaczano-migdałowa zupa krem (wegańska) Zupa jest bajecznie prosta, szybka i przepyszna. Nie przepadam za ziemniakami, w zasadzie zrobiłam ją tylko dlatego, że zaciekawił mnie dodatek migdałów. Nie zawiodłam się, robię ją dziś po raz kolejny :) A z dodanymi do kremu uprażonymi migdałami wygląda iście królewsko :D Dreu 2013-09-02 13:36:13.668 Bułki najłatwiejsze "nocne" (wegańska) Dzieki za linka, Ewo :) Ireth 2013-09-02 12:45:55.238 Bułki najłatwiejsze "nocne" (wegańska) Dziewczyny, zobaczcie tutaj: www.jednostek-miary.info/przelicznik-jednostek.php?typ=kuchnia :) EwaH 2013-09-02 05:47:38.266 Bułki najłatwiejsze "nocne" (wegańska) Ruda -- nie mam pojecia. Ale mozesz kupic taki kubek z podzialka w ml i dl i tym odmierzac. Ireth 2013-09-01 22:49:50.789 Bułki najłatwiejsze "nocne" (wegańska) a jak pozamieniać te dl na jakieś "ludzki" miary? :D ~ruda 2013-09-01 21:47:58.671 Komosowe ciasteczka z suszonymi dodatkami (bezglutenowe) (wegańska) Owies jako samodzielna roślina glutenu nie zawiera, lecz jeśli uprawiany jest razem z pszenicą i np. żytem to ''pobiera'' go od nich. Również polecam zastanowić się i sprawdzić dokładnie informacje zanim się będzie kogoś pouczać ;) Cimeriesi 2013-09-01 19:21:17.808 Caffe Frappe - zimna grecka kawa z pianką (wegańska) Testowałam na znajomych ;) Super łatwy i szybki przepis :) Tylko jedna wskazówka - nie przesadzajcie z potrząsaniem. Pianka powinna być gęsta, ale nie sztywna. Ja ubijałam chyba z minutę i trochę przesadziłam - myślałam, że pianka trochę się później upłynni, ale nic z tego. Można ją było jeść łyżeczką ;) patrycccja 2013-09-01 16:46:39.371 Falafel (arabskie kotleciki z cieciorki) z dodatkiem proszku do pieczenia (wegańska) Świetne! Trochę zmodyfikowałam przepis - nie dodałam proszku do pieczenia i bułki tartej, za to więcej surowej papryki. Smażyłam na aptecznej ilości oleju, na dobrze rozgrzanej patelni. Nie rozpadły się. Polecam. Annie 2013-09-01 14:50:21.305 Jarmuż duszony w aromatycznej, czosnkowej zalewie (wegańska) Zasugerowałam się zdjęciem z tymi słoikami, ale skoro Nanak tak zrobiła to ja też spróbuję. Mam nadzieję, że się nie popsuje. Ogólnei bardzo polecam, jedliśmy tak przygotowany jarmuż jako dodatek do ryżu i panierowanego w sezamie tofu (+ surówka paprykowo-pomidorowa). Ponieważ wyszła mi tego jakaś gigantyczna ilość, dojadaliśmy przez 2 dni. Można spokojnie przechować w lodówce. ~Marta 2013-09-01 14:36:31.846 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |