7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158    


Spring Rolls - "surowe" sajgonki doskonałe również na upał (wegańska)
Orzechowa, mialam tak samo, a moczylam tylko chwile...
Ja swoje sajgonki po zrobieniu zapiekalam w piekarniku, bo konsystencja papieru na surowo mi nie pasuje. Kwadrans w 200 stopniach wystarczyl, posmarowalam je olejem z orzechow wloskich.
Ireth 2013-08-18 21:48:15.53

Sałatka gyros ;) (wegańska)
Ja uzywam lodowej i jakos mi bardziej pasuje, i kiszonych zamiast konserwowych, jako ze nie przepadam za smakiem octu. A, no i sos tysiaca wysp zamiast ketchupu. Reszta bez zmian, salatka rewelacyjna, robilam ostatnio co tydzien chyba :)
Ireth 2013-08-18 21:32:59.798

Potrawka marokańska - wielowarzywna z ciecierzycą i kotletami sojowymi (wegańska)
Super przepis-na pewno sie skusze, blagam tylko nie piszcie "kuminu"-kminek(po polsku) lub cumin(po angielsku):)ostatnio widzialam kilka przepisow z passata?!:D
~Olimpia 2013-08-18 20:37:33.194

Basbusa - słodkie, leciutkie, kokosowe ciasto arabskie (bez mąki!) (wegańska)
Ciasto rzeczywiscie bardzo dobre, tylko nie wiedziec czemu mi sie kruszy :/ zamienilam cukier na miod, moze dlatego.
Ireth 2013-08-18 19:56:45.358

Spring Rolls - "surowe" sajgonki doskonałe również na upał (wegańska)
Emmmm, nie wiem. Nigdy nie miałam takiego problemu, ale nie mam często do czynienia z papierem ryżowym :) Długo go namaczałaś? Ja tylko chwilę - byle był cały giętki.
patrycccja 2013-08-18 19:07:26.113

Sos do sajgonek na bazie octu ryżowego (wegańska)
prościutki, szybciutki i pyszniutki, czyli- sos idealny! :)
orzechova 2013-08-18 18:18:46.259

Spring Rolls - "surowe" sajgonki doskonałe również na upał (wegańska)
czy to normalne że moje szalone sajgonki kleiły się jak głupie do talerza, palców i siebie nawzajem? :)
orzechova 2013-08-18 18:17:13.702

Kofta indyjska z kapusty (wegańska)
Fajny pomysł na kapustę. Dobre na ciepło i na zimno. :) Dziękuję za przepis.
~Ania 2013-08-18 17:14:53.283

Rosół (wegańska)
Laura, taka przypalana cebulka to według mnie nieodłączny składnik większości zup (nie dodaję jej chyba tylko do zup-kremów). Nadaje im takiego specyficznego słodkawego, ale nie mdłego posmaku. Moja mama przypalała cebulkę na kuchence gazowej - kładła ją prosto na palniku, obracała raz na drugą stronę. Ja mam kuchenkę elektryczną i ten sposób sprawdza się tu równie dobrze. Wystarczy położyć cebulę na włączonym palniku, a kiedy "przyczerni" się od spodu obracam ją na drugą stronę. Pierwsze słyszę, żeby taka cebula sprawiała, że rosół jest bardziej klarowny. Myślę, że to bardziej kwestia trzymania rosołu na niewielkim gazie i ewentualnie zbierania "szumowin".
ryfka 2013-08-18 12:57:08.995

Rosół (wegańska)
żeby rosół był klarowny dodaje się cebulę przypalaną nad palnikiem gazowym. Np. Nabijałam cebulę na widelec i przypalam ją ze wszystkich stron nad gazowym palnikiem. Przypalamy dotąd aż bedą takie czarne plamy (coś w ten deseń: storage.doradcasmaku.pl/dynamic_image/8/82fe/2c20/c585/2a11/7ae1/391b/290b/2ba2/w800_h600_ma_bffffff.jpg)
Jeśli nie ma się kuchenki gazowej tak jak jest to niestety w moim przypadku teraz to kroję cebulę na pół i przypalam ją na patelni (bez dodatku oleju).
laura 2013-08-18 10:00:24.383

Pyszne Pesto Pietruszkowe, w którym natka pietruszki zupełnie zmienia swoją osobowość (wegańska)
pyszne! zamiast bulionu - oliwa :)
franka-firanka 2013-08-17 17:59:44.364

Najlepsze burgery wegańskie jakie jadłam! (wegańska)
Ja mroziłam kiedyś po upieczeniu burgery buraczane to pewnie i te się da ;) Moja mama nie raz mroziła różne wegańskie rzeczy, zarówno przed jak i po upieczeniu i się dało, więc myślę, że i te burgery się dadzą zamrozić, ale nie próbowałam, więc gwarancji nie daję ;)
Nurkan 2013-08-17 02:35:34.349

Najlepsze burgery wegańskie jakie jadłam! (wegańska)
uhhh,zrobiłam je ;). razem ze studzeniem skladników zajęło mi to ze dwie godziny, bo nic nie miałam z poprzedniego obiadu, także musiałam gotować ryż, ziemniaki i granulat. kaszy nie dodałam ze względów ekonomicznych (zostałoby mi 0,5 woreczka). burgery są dobre, nie rozwalają się. tylko że tej masy wyszło mi taaak dużo, a ja sama jedna niemięsna, zatem mam pytanie, czy takie kotlety można mrozić? przed smażeniem czy po? ma ktoś z tym jakieś doświadczenia? nie zjem tego na pewno w przeciągu paru następnych dni :(.
majczi 2013-08-16 20:11:54.43

Ciasteczka kokosowo-owsiane bezglutenowe (wegańska)
wspaniałe i przepyszne! Dzieci je uwielbiają. Dziękuję!
~iza 2013-08-16 17:53:48.092

Dango - tradycyjny japoński deser (wegańska)
Nie wiem, czy to kwestia przepisu, czy mąki, ale niestety mi nie wyszło. Znalazłam inny przepis, w którym dodano tofu do ciasta i dango były gotowane w wodzie. www.youtube.com/watch?v=XkNZhGUvu4g
experimentacion 2013-08-16 13:27:55.638

Laddu - słodkie indyjskie kulki (lakto-wege)
Polecam, sa pyszne, ja czesto je robilam z (Garam flour) maka z cicierzycy, ghee, orzecy pistacjowe i kardamon, smak i zapach przyprawia o zawrot glowy. To niebo w gebie (przyslowiowo) :)
~Danuta 2013-08-15 23:23:16.279

Potrawka marokańska - wielowarzywna z ciecierzycą i kotletami sojowymi (wegańska)
Bardzo dobre, chociaż ja nie dodałam kuminu. Za to wrzuciłam pokrojoną mozarellę.
Irre 2013-08-15 20:29:24.531

Ocet jabłkowy (wegańska)
Orzechova, ten glut jest jak najbardziej normalny i nazywa się macierzą :)
Luna7 2013-08-15 18:50:12.809

Krem z kalarepy z mlekiem kokosowym (wegańska)
dzięki :)
zielenina_blog 2013-08-15 17:44:09.891

Domowy slow fast food :) (lakto-wege)
chodzi o galaretkę dżemową jak słusznie zauważyła Patrycja, więc nie zawiera żelatyny. Poza tym bez problemu można zrobić wege galaretkę na agarze, a nawet taką kupić :)
Monika, jeżeli się łamią to kwestia mąki, spróbuj użyć innej następnym razem.
zielenina_blog 2013-08-15 17:43:50.044

Marchewka duszona z selerem naciowym (wegańska)
Zrobiłam na lekką kolację. Bez oleju, warzywa podlałam troszkę wodą podczas duszenia. Sos sojowy zastąpiłam przyprawami ziołowymi. Doskonała potrawa :)
Dana 2013-08-15 17:34:52.636

Risotto Wojtka (z cukinią, papryką i kukurydzą) (wegańska)
To jest naprawdę pyszne! Ja dodałam malutką łyżeczkę cynamonu i przyprawę meksykańską. Pycha!
koszka 2013-08-15 16:52:46.258

Ocet jabłkowy (wegańska)
Orzechowa, kiedyś miałam podobne przejścia. Nie wiem czy to zależy od odmiany czy stopnia świeżości, ale moje też nie chciały zatonąć... Pierwsza próba skończyła się pleśnią, ale za 2gim razem pracowicie codziennie zdejmowałam wierzchnie skórki i ogryzki i mieszałam całość. Codziennie. Aż w końcu po dość długim czasie zostały już tylko te, co utrzymywały się pod powierzchnią wody :)
Co do kożucha, to mi też się zrobił po jakimś czasie. Myślę, że to kwestia parowania płynu. Nie wiem, w każdym bądź razie ocet był ok w smaku i zapachu. Tyle że mniej kwaśny niż kupny - myślę, że dla otrzymania mocniejszego octu konieczny jest dodatek cukru.
patrycccja 2013-08-15 16:28:12.255

Tort arbuzowy (wegańska & RAW)
Tort - niespodzianka! Warto spróbować.
~Dana 2013-08-15 16:19:42.364

Ocet jabłkowy (wegańska)
dzień dobry, to znowu ja! nowa porcja jabłek już trzy tygodnie siedzi grzecznie przy dnie słoiczka. I tu moje kolejne pytanie- czy to normalne, że na powierzchni niedoszłego octu robi się taki, hm.. glut? wygląda jak kombucha trochę, taki kożuch..
orzechova 2013-08-15 14:37:39.219

   148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas