
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Szczerze.. nie mam pojęcia. Nigdy nie używałam agaru. Więc to jest chyba pytanie do bardziej doświadczonych :) ryfka 2013-06-28 11:54:32.524 Wegańskie tosty francuskie (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nasse 2013-06-28 11:05:53.476 Pyszne, twarde tofu bez cytryny (wegańska) @martina, ja w sklepie ze zdrową żywnością płacę ok. 10 zł za 400 g, które według opakowania starcza na 4 litry (nigdy nie liczyłam, po prostu dosypuję łyżeczką, ale używam jako wersji wyjazdowej lub awaryjnej, bo nie lubię specjalnie jego matowego posmaku). Do wykonania domowego tofu używam soli gorzkiej i jest naprawdę fenomenalna - udawało się zarówno na domowym, jak i na kartonowym. nasse 2013-06-28 08:14:49.266 ![]() @Kacowski: z mleka w proszku nie wyjdzie. Taniej? w sklepie ze zdrową żywnością za 400g płaci się jakieś 16zł..., można oczywiście na allegro zamówić, ale dojdzie przesyłka, no i te dodatki maskujące smak, cała masa chemii :D W kartonie ok. 10zł za litr, drogo. Biedronkowe to zaś sam cukier i "dodatki" :D Jak potrzebuje do czegoś mleka to robię kokosowe z wiórków lub owsiane, wychodzą smaczne, tanie i można zrobić w domu. Co do tofu, to spróbuj zrobić ( z soi oczywiście, żaden "gotowiec" tu nie pomoże). Kiedyś zważyło mi się mleko makowe, mak jest bogaty w wapń. Może coó by z tego było :D, muszę kiedyś podjąć próbę. martina 2013-06-28 00:55:16.347 Cytrynowy sernik na zimno (Lemon jelly cheesecake) (lakto-wege) mam galaretkę agarową, ale na 250 ml, to na prawdę wystarczy? czy mam ją rozrobić w większej ilości wody? ~surrra 2013-06-28 00:26:13.12 Boskie indyjskie burgery z soczewicy (ovo-wege) Śmieszy wpis: "masali, obojętnie jakiej", gdyż "masala" po hindusku znaczy "przyprawa". Przyprawy, obojętnie jakiej! ~BeataR 2013-06-27 17:23:38.854 Fasola w sosie curry z jabłkami i pomidorami (wegańska) smaczna potrawa, bardzo smaczna kariasa 2013-06-27 17:15:26.45 Buraczane łódki w szuwarach - zupa krem ziemniaczany dla dzieciaków (wegańska) no czad po prostu... aż by się chciało jakieś dziecko dorwać żeby mieć dla kogo takie cuda wyczarować;p ironka 2013-06-27 15:53:41.583 Grzybowa potrawka (gulasz) z kaszą gryczaną i soczewicą (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zielonaliszka 2013-06-27 11:29:35.912 Żółty ser z migdałów, który wspaniale się roztapia (wegańska) Rozumiem, dzieki za odpowiedz. Moja dieta wyklucza drożdże pod każdą postacią, a tesknie za czyms ,, zblizonym,, chociaz trochę do sera żółtego :) Niestety kupne pseudosery veganskie w wiekszosci zawieraja drozdże. Pozdrawiam. Spróbuje zrobic bez :) ~M.Nowak 2013-06-27 10:47:34.686 Żółty ser z migdałów, który wspaniale się roztapia (wegańska) Drożdże nie zmieniają konsystencji, tylko dodają przyjemny, serowy posmak (w chrupkach "serowych" często używane są jako dodatek smakowy).Ppoza tym są delikatnie słone, więc jeżeli nimi nie dysponujesz, to mocniej dopraw masę. Tym niemniej, płatki drożdżowe polecam, bo są pyszne :) nasse 2013-06-27 09:58:16.371 Ciasto czekoladowo - bananowe (wegańska) Nula - przepis wspaniały! Upiekłam wczoraj na tortownicy 30 cm z 1,5 porcji. Wyszło fantastyczne. Polecam! :D ~aśta 2013-06-27 08:36:40.983 Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska) Dlaczego dżem straci swój kolor po pewnym czasie ? ~Natalia 2013-06-26 23:29:16.776 Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska) Czy to są oryginalne zdjęcia tego dżemu ?, chodzi mi czy wyjdzie taki kolor, czy nie z ciemnieje ? pozdrawiam. ~Olanka 2013-06-26 23:16:33.718 Żółty ser z migdałów, który wspaniale się roztapia (wegańska) Mam pytanie, czy konieczne są drozdze? Czym je zastąpić, jesli w ogóle? ~M. Nowak 2013-06-26 22:43:58.935 Sałatka ze szpinaku i truskawek (wegańska & RAW) Hej, to jest szpinak! Przynajmniej tak się tutaj w sklepie nazywa... fangy 2013-06-26 22:28:48.278 Żółty ser z migdałów, który wspaniale się roztapia (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nasse 2013-06-26 21:04:52.046 Kruche ciasteczka ze słonecznikiem i płatkami owsianymi (wegańska) Ciasteczka pyszne, dodaje tylko niepelna szklanke cukru, bo te wychodza bardzo slodkie ~MamaAdama 2013-06-26 20:34:35.264 ![]() No własnie gorzkie nie, ale jakieś takie wytrawne.. Nie wiem jak to opisać, ale to trochę jak zrobić ciasto bez cukru (czy innej substancji słodzącej) - posłodzenie dodatkiem nic nie daje ;) Chelonia 2013-06-26 18:36:02.292 ![]() Pycha! Właśnie polubiłam czarne oliwki! Qmcia 2013-06-26 17:43:31.165 Szybkie placki meksykańskie - z fasolką czerwoną (wegańska) Właśnie zrobiłam. REWELACJA! ~aśta 2013-06-26 15:00:40.101 Szybkie placki meksykańskie - z fasolką czerwoną (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sironax 2013-06-26 14:11:00.883 Zielona buła, czyli ciabata z awokado (wegańska) Ja awokado zawsze polewam odrobiną soku z cytryny i posypuję świeżo mielonym pieprzem, takie jest najlepsze :) nasse 2013-06-26 11:53:51.404 ![]() ok. 40 dag? martina 2013-06-26 11:38:18.814 ![]() Jak ktoś nie lubi gotowanej marchewki to tego budyniu też nie polubi ;) Pozostałym ma szansę zasmakować :) Przy czym radziłabym dodać nieco odważniej cynamonu, a jeśli macie słodziutkie pomarańcze, to również trochę soku z cytryny - ja dodałam 5 łyżek soku z pomarańczy, ale ich aromat był praktycznie niewyczuwalny. Robiłam na mleku sojowym (wychodzi pięknie, wbrew komentarzowi na blogu, z którego pochodzi przepis) i dałam pełniejsze, ale nie czubate łyżki mąki ziemniaczanej (w wypadku skrobi dałabym ciut mniejsze, ale też nie płaskie). patrycccja 2013-06-26 11:29:47.463 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |